RTL4 Beat the Champions

Docent Ashram College zorgt voor zenuwslopende finale in tv quiz Beat the Champions

Mark van Berlo, docent kunstgeschiedenis op het Ashram College in Alphen, was zondagavond te zien in het spelprogramma Beat the Champions. Hij wist gelijk een goede indruk bij de Champions achter te laten door hen ‘knappe mensen’ te noemen.

Beat the Champions is een spelprogramma waar quizliefhebbers het in hun eentje opnemen tegen een team van vijf superquizzers ofwel Champions, bestaande uit Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. Hier wordt de algemene kennis van de kandidaten én de Champions op de proef gesteld. De kandidaat bouwt in de eerste ronde zijn startkapitaal op door maximaal vijf vragen te beantwoorden. Daarna neemt de kandidaat het alleen op tegen de Champions.

Zenuwslopende finale

Docent Mark is een echte quizliefhebber. Zo deed hij eerder al mee aan de tv quizzen 2 voor 12, Per Seconde Wijzer en Met het Mes op Tafel. Zijn deelname aan Beat the Champions noemde hij ‘bijzonder’. Uiteraard waren er ook plannen voor het geld mocht hij de Champions verslaan: geld opzij zetten voor zijn zoontje en goede fietsen aanschaffen omdat Mark en zijn vriendin graag op fietsvakantie gaan.

Mark kwam vrijwel moeiteloos door de eerste vijf vragen heen, waarna het tijd was om het op te nemen tegen de champions. Hij had de mogelijkheid om voor bijna een recordbedrag van € 65.000 het op te nemen tegen de champions, maar uiteindelijk koos hij voor € 35.000. Dit betekende dat hij zelf 60 seconden op de klok had en de champions 48 seconden. Het werd een zenuwslopende finale tegen vier champions. Net als de champions vuurde hij aan het begin in hoog tempo de antwoorden op de vragen die Chantal stelde af, maar uiteindelijk wist hij het op het nippertje niet te redden. Toen de tijd van Mark voorbij was, hadden de champions nog maar 3 seconden op de klok.

Na afloop baalde Mark zichtbaar dat hij het net niet haalde. Maar dat hij een geduchte tegenstander was voor de champions bleek wel uit het feit dat Champion Nynke de Jong na afloop helemaal aan het trillen was van de spanning.

All You Need is Love

Extra leuk: vier jaar geleden speelde Mark ook nog een rol in All You Need is Love. Robert ten Brink stond toen met de bekende caravan bij het Ashram College. Dit nadat leerlingen de presentator geschreven hadden. Zij hadden het vermoeden dan twee van hun docenten een oogje op elkaar hadden. Mark vertelde tijdens de uitzending van Beat the Champions dat hij sindsdien samen is met haar en dat ze pas ook samen hun eerste zoontje hebben gekregen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.