Pixabay

Doe mee aan de rijvaardigheidsritten voor 50-plussers

Op donderdag 26 maart worden weer rijvaardigheidsritten voor 50-plussers gehouden. Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen hun rijvaardigheid en verkeerskennis testen.

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met Rijschool Rijnland, Tuijn Optiek en Hoorstudio Strating al ruim 25 jaar deze rijvaardigheidsritten. Allen hechten veel belang aan een goede verkeersveiligheid met als doel minder verkeersslachtoffers, nu en in de toekomst.

Tijdens de rijvaardigheidstest komen alle aspecten van het autorijden aan bod. U test uw rijvaardigheid door middel van een rit in uw eigen auto met naast u een rijinstructeur. U dient dus met uw eigen auto te komen. Daarnaast krijgt u de theorie uitgelegd en een gehoor-, reactie- en gezichtsvermogen test. Meedoen aan de rijvaardigheidsritten heeft geen enkele consequentie voor uw rijbewijs. Het gaat om een test en niet om een herexamen.

Waar en wanneer

De rijvaardigheidsritten worden gehouden bij Kerkelijk en Gemeenschapscentrum De Bron, Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn. Het ochtendprogramma is van 9:00 tot 12:00 uur en het middagprogramma is van 13:30 tot 16:30 uur. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees snel met uw aanmelding. U betaalt voor deze ochtend of middag € 15 eigen bijdrage in contanten. De overige kosten worden gesubsidieerd door Gemeente Alphen aan den Rijn en Regio Holland Rijnland. 

Aanmelden/informatie

Voor de rijvaardigheidstest dient u zich van tevoren in te schrijven. U kunt zich aanmelden per e-mail via BROEMalphen@outlook.com óf telefonisch bij mevrouw Marijke van Dam van Rijschool Rijnland via 06-26586441. Graag aanmelden voor woensdag 11 maart. Van Rijschool Rijnland ontvangt u in de week van 16 maart een bericht per post of u in de ochtend/middag ingedeeld bent.

Bij uw aanmelding graag vermelden:

Naam en voorletters
M / V
Adres
Postcode/woonplaats
Telefoon
Geboortedatum
Voorkeur ochtend/middag/geen voorkeur


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.