Richard Stavleu

Doe ook mee met Obstacle Runs tijdens Zomerspektakel

Durf jij de uitdaging aan op zaterdag 4 en zondag 5 juni? Op die dagen zijn er weer zo’n 23 tot 50 obstakels te bedwingen tijdens het Zomerspektakel aan het Meer. 

Op zaterdag 4 juni is de Van Mil Obstacle Run met twee afstanden: 8 en 12 km en de hondenrun. Op zondag 5 juni is de Rabo Family Obstacle Run met ook twee afstanden: 3 en 6 km. Organisator Mark van Hoorn: “De Runs lopen aardig vol. We hebben nog enkele kaarten voor de Rabo Family Obstacle Run. Voor de Van Mil Obstacle Run zitten we wat ruimer in de kaarten. Maar wees er snel bij, want op is op.” 

Uitdaging voor iedereen

De Obstacle Runs bieden volop uitdaging aan zowel de ongeoefende loper als de ervaren Obstacle Runner. Het parcours kent ook dit jaar weer veel nieuwe en uitdagende obstakels door water, modder en over hoogtes. Start en finish zijn op het parkeerterrein naast de dagcamping, naast het evenemententerrein van Zomerspektakel aan het Meer. Zowel op het terrein als rondom de Zegerplas staan 23 tot 50 kleine en grote obstakels te wachten om te worden bedwongen. De hoeveelheid is afhankelijk van de afstand. Mark van Hoorn: “Je krijgt van ons een ticket voor deelname, een T-shirt van de Van Mil Obstacle Run of Rabobank Family Obstacle Run en een medaille bij de finish.” 

Van Mil Obstacle Run 

Op zaterdag 4 juni kun je tijdens de Van Mil Obstacle Run kiezen uit 8 of 12 km. De 8 km heeft 40 obstakels voor je in petto en de 12 km zelfs 50. Je kunt tijdens het rennen nog beslissen of je 8 of 12 km gaat doen! De eerste wave start om 09.30 uur. De kosten bedragen voor beide afstanden € 36,- (inclusief uniek shirt, medaille en servicekosten). 

Rabo Family Run 

Op zondag 5 juni is de Rabo Family Obstacle Run met ook twee afstanden: 3 of 6 km. Dan staan de families aan de start tijdens de Rabo Family Obstacle Run. De afstanden op zondag zijn 3 en 6 km met respectievelijk 23 en 35 obstakels die je samen met je zoon, dochter, vader, moeder, vriendinnetje, vriendjes, teamgenootjes kunt bedwingen. Die dag start de eerste 6 km run om 11.00 uur. Kinderen kunnen vanaf 6 jaar meedoen (mits onder begeleiding van een volwassene). De kosten bedragen € 20,- voor de 3 km en € 30,- voor de 6 km. Alle prijzen zijn inclusief uniek shirt, medaille en servicekosten. 

Tekst loopt door onder de foto

Obstacle Run Zomerspektakel

Ook dit jaar een hondenrun 

Vanwege het grote succes in 2019 is er ook dit jaar weer een hondenrun. De honden en hun baasjes starten op zaterdag om 12.50 uur en kunnen 8 km afleggen. Bij de finish krijgen zowel de hond als het baasje een mooi beloning. Kijk voor alle informatie en starttijden op de website obstaclerunalphen.nl.  

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie en starttijden op de website obstaclerunalphen.nl en houd de sociale media in de gaten.  

Obstacle Run Zomerspektakel


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!