Advertorial Politiek

Een stem voor jongeren in de Alphense politiek

Evon Zevenbergen vindt dat jongeren veel meer dan tot nu toe een stem in de politiek moeten krijgen. Het gaat daarbij vooral om de groep tussen de 18 en pakweg 25 jaar. "Een jaartje meer of minder, maakt dan echt niet uit", aldus Zevenbergen die kandidaat-raadslid is voor Nieuw Elan.

Meer jongeren in de politiek en daarnaast de belangen van jongeren vertegenwoordigen, dat is waar Evon Zevenbergen voor staat. Hij zegt dit niet zomaar. De nummer 10 op de lijst van Nieuw Elan heeft er wel al vier jaar politieke ervaring opzitten. In deze periode heeft hij een tijdje in het bestuur doorgebracht, was hij commissielid in de fractie en is hij nu secretaris van het campagneteam. "We hebben hem opgeleid en nu kan hij ervoor gaan", meldt lijsttrekker André de Jeu.

Evon Zevenbergen is de nummer tien op de lijst. Dat lijkt ver weg van een raadszetel, maar Nieuw Elan is ervan overtuigd dat er voldoende zetels worden binnengehaald om mee te doen in de coalitie. Dan vallen er twee wethouders tussen uit en kan Zevenbergen keurig doorstromen. Die laat het er echter niet op aankomen en probeert met een voorkeursactie zoveel persoonlijke stemmen binnen te halen dat hij hoe dan ook recht heeft op een zetel.

De aftrap van de verkiezingscampagne was maandagavond in BAR32 aan de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Speciaal voor Zevenbergen zijn zo’n vijftig jongeren op de lancering van de verkiezingswebsite en –filmpjes afgekomen. ‘Evon for President’ heet de campagne. "Als je niet om jezelf kan lachen moet je hier niet aan beginnen", meldt de kandidaat. Hij presenteert met verve de zeven speerpunten van Nieuw Elan op het gebied van jongerenbeleid en voegt daar tussen de bedrijven door ook zijn eigen missie om voor de jongeren op te komen, aan toe.

Het resultaat van alle inspanningen blijkt na de verkiezingsdag op 21 maart. Evon Zevenbergen is ervan overtuigd dat er een fraaie raadszetel voor hem klaar staat!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur vandaag 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.

Sport vandaag 12:55

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.

Evenementen vandaag 12:00

De smakelijkste week van Alphen komt er weer aan

Van donderdag 19 t/m zondag 29 maart is het weer zover: de Alphens Restaurantweek. Dit jaar met keuze uit verschillende prijsklassen: €20, € 25 en € 30. Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren!

Winactie Horeca vandaag 11:26

Win een lunch voor twee personen bij WOODSTONE

Bij WOODSTONE Pizza and Wine kun je uitstekend terecht voor een heerlijke lunch. Heb jij zin om binnenkort uit lunchen te gaan? Goed nieuws! Wij mogen 3x een lunch weggeven voor twee personen bij WOODSTONE!

Evenementen vandaag 10:49

Nieuwe Prinsen en Pages voor de Cascarvieten

Afgelopen weekend was het volop feest tijdens het carnavalsweekend van Carnavalsvereniging De Cascarvieten. Op zaterdag 22 februari werd de 54-jarige Alphenaar Frank Verschuur benoemd tot nieuwe prins carnaval van Alphen aan den Rijn. Hij mag zich een jaar lang Prins Cascar LV noemen.