Advertorial Politiek

Een stem voor jongeren in de Alphense politiek

Evon Zevenbergen vindt dat jongeren veel meer dan tot nu toe een stem in de politiek moeten krijgen. Het gaat daarbij vooral om de groep tussen de 18 en pakweg 25 jaar. "Een jaartje meer of minder, maakt dan echt niet uit", aldus Zevenbergen die kandidaat-raadslid is voor Nieuw Elan.

Meer jongeren in de politiek en daarnaast de belangen van jongeren vertegenwoordigen, dat is waar Evon Zevenbergen voor staat. Hij zegt dit niet zomaar. De nummer 10 op de lijst van Nieuw Elan heeft er wel al vier jaar politieke ervaring opzitten. In deze periode heeft hij een tijdje in het bestuur doorgebracht, was hij commissielid in de fractie en is hij nu secretaris van het campagneteam. "We hebben hem opgeleid en nu kan hij ervoor gaan", meldt lijsttrekker André de Jeu.

Evon Zevenbergen is de nummer tien op de lijst. Dat lijkt ver weg van een raadszetel, maar Nieuw Elan is ervan overtuigd dat er voldoende zetels worden binnengehaald om mee te doen in de coalitie. Dan vallen er twee wethouders tussen uit en kan Zevenbergen keurig doorstromen. Die laat het er echter niet op aankomen en probeert met een voorkeursactie zoveel persoonlijke stemmen binnen te halen dat hij hoe dan ook recht heeft op een zetel.

De aftrap van de verkiezingscampagne was maandagavond in BAR32 aan de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Speciaal voor Zevenbergen zijn zo’n vijftig jongeren op de lancering van de verkiezingswebsite en –filmpjes afgekomen. ‘Evon for President’ heet de campagne. "Als je niet om jezelf kan lachen moet je hier niet aan beginnen", meldt de kandidaat. Hij presenteert met verve de zeven speerpunten van Nieuw Elan op het gebied van jongerenbeleid en voegt daar tussen de bedrijven door ook zijn eigen missie om voor de jongeren op te komen, aan toe.

Het resultaat van alle inspanningen blijkt na de verkiezingsdag op 21 maart. Evon Zevenbergen is ervan overtuigd dat er een fraaie raadszetel voor hem klaar staat!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:12

‘State of the art’ woonplezier in de Kloostertuinen

In Alphen aan den Rijn is het mooi, rustig en centraal wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Burggooi, waar binnenkort het project Kloostertuinen fase 3 verrijst. Alle woningen krijgen hier een warmtepomp en zijn volledig gasloos.  

Politiek vandaag 14:52

Nieuw Elan viert 10-jarig bestaan

Maandag 23 september bestaat Nieuw Elan 10 jaar. Met de politiek ervaren Gerard van As als kartrekker, werd in 2009 een lokale politiek partij opgericht. Een decennium later is de partij de grootste in Alphense gemeenteraad en heeft zij 2 wethouders in het college. 

Evenementen vandaag 13:01

Line up Das Winterfest & Winterlake bekend

Alphen krijgt een nieuw festival. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 vindt Das Winterfest & Winterlake plaats op evenemententerrein De Bijlen. Vandaag is de line up bekend gemaakt!  

Horeca vandaag 12:03

Officiële opening Knøss

Sinds 5 juli is er op de Van Mandersloostraat een nieuw restaurant geopend: Knøss. Vandaag op 21 september om 10:00 uur verzorgde niemand minder dan burgemeester Liesbeth Spies de officiële opening van het Scandinavische restaurant.