Josh Walet
Blog Sport

Een weekend zonder publiek op de Alphense voetbalvelden

ARC kwam afgelopen weekend opnieuw niet aan scoren toe, maar wist wel een punt te pakken. En de eerste punten voor AVV Alphen zijn ook binnen.

ARC

Net als vorige week bij Jodan Boys kwam ARC ook zaterdag niet tot scoren. Omdat het bezoekende FC ’s-Gravenzande dat ook niet deed, leverde het deze keer toch een punt op. Omdat Timo de Graaf ziek was mocht de uit de junioren overgekomen Mohamed Fennich voor het eerst in de basis beginnen. Cas Knoester nam plaats op de bank, waardoor Lilinho Martins da Silva op de linkervleugel mocht opdraven.

In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar kreeg ARC de beste kansjes. Na de pauze, in de constant stromende regen, kregen de bezoekers nadrukkelijk de overhand. De 0-1 hing in de lucht, maar met kunst, vliegwerk en geluk hield de defensie met een ijzersterke Youri Duisterhof stand. Bij enkele rap uitgevoerde counters werd de thuisploeg af en toe een beetje gevaarlijk, maar ook aan die kant bleef de nul. FC s’-Gravenzande had de eerste vier wedstrijden gewonnen, dus een punt was voor ARC zo gek nog niet.

AVV Alphen

Alphen – SVH was een amusante wedstrijd zonder hoogstaand voetbal. Arbiter Caddy Zorgui droeg een flinke steen bij aan de hoge mate van vermaak. Hij floot om het zacht uit te drukken onnavolgbaar. Er ging aan beide kanten heel veel mis, maar in de tweede helft bij de thuisclub toch ook wel het een en ander goed.

Binnen een kwartier leek de wedstrijd al beslist. Fabian Verberg scoorde in de beginfase twee keer. In beide gevallen was Jan de Lange de aangever, zeker bij het tweede doelpunt was de wijze waarop hij drie verdedigers voor schut zette magistraal. Toch werd de rust ingaan met een 2-2 stand. Aan de 2-1 ging meters buitenspel vooraf, maar de leidsman liet Teun van Rijn vrolijk vlaggen. De gelijkmaker was een afstandsschot van zo’n dertig meter, dat er natuurlijk nooit in mag.

Bij het begin van de tweede helft moesten de assistent-trainers van de heer Zorgui achter de afrastering plaatsnemen. In de dug-out en op de banken mochten volgens hem alleen de hoofdtrainer en de wisselspelers zitten. Twee minuten na de hervatting werkte Kevin Bergshoeff een verre pass van Jan de Lange doeltreffend af en niet al te veel later bepaalde Yassine Yagoubi de eindstand op 4-2.

Nu had de arbiter lak aan het vlaggen van de Haagse grensrechter. De bezoekers claimden nog een doelpunt toen naar hun mening de bal via de onderkant van de lat het veld in kaatste. Alphen-keeper Rick de Vries voorkwam in de slotfase dat het toch nog een beetje spannend kon worden door een strafschop te stoppen. Het betekende voor SVH het eerste puntverlies en voor Alphen de eerste puntenwinst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:43

Maskne is in opmars: “Acne door het gebruik van mondkapjes komt steeds vaker voor”

Op dit moment verandert er een hoop in ons leven door het coronavirus, zo is het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en moet iedereen in openbare ruimtes een mondkapje dragen. Bij dat laatste ontstaat het probleem van Maskne. Bij Complete Skincare weten ze als geen ander hoe ze dat kunnen verhelpen.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciële coronatesten

Op meerdere plekken in het land duiken bedrijven op die tegen betaling coronatesten aanbieden. Veel van deze bedrijven werken echter met andere type testen, die volgens het RIVM niet te vertrouwen zijn. Daarom waarschuwt GGD Hollands Midden nu voor dit soort testen.

Verkeer en vervoer vandaag 09:05

Eisenhowerlaan vanaf 20:00 uur afgesloten, omleiding via Horstenbuurt

Van donderdag 22 oktober 20:00 uur tot en met maandag 26 oktober 06:00 uur is de Eisenhowerlaan in Alphen afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg (parkeerplaats Herenhof).

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.