Jordi Wijhenke

Einde aan een mooi tijdperk voor hoofdtrainer van Alphia

Het bestuur van Alphia heeft besloten het contract van hoofdtrainer Angelo Leverock niet te verlengen. In een toelichting aan alle leden, fans, spelers en betrokkenen laten zij weten waarom.

De recente ‘voetbal loze’ periode is de commissie voetbalzaken van Alphia regelmatig samengekomen. Leverock heeft een uiterst succesvolle periode bij Alphia. Is op enig moment de beroemde houdbaarheidsdatum dan bereikt? “Dat weten we niet”, zo zegt het bestuur. “Er is sprake van een goed huwelijk en met Leverock nemen we afscheid van een echte Alphiaan. Toch gaan we na zeven jaar op zoek naar een andere trainer. Voor de duidelijkheid: die zoektocht moet nog starten.”

Promoveren

Zes seizoenen geleden (2014-2015) is Leverock gestart met de opbouw van een eerste elftal, destijds hooguit een middenmoter in de vierde klasse. Zijn eerste jaren heeft hij tomeloze energie en tijd geïnvesteerd om meer kwantiteit en vooral kwaliteit bij de selectie te krijgen. Samen met deze versterkingen - en een goed begeleidingsteam - zag iedereen het team vervolgens met attractief voetbal prestatief opbloeien.

Het huidige bestuur van Alphia heeft nog goed op het netvlies dat ze bij de start van Leverock nauwelijks een prestatief team op de been konden krijgen. Ank de Groot had als voorzitster in die tijd een rotsvast geloof in Leverock en de mogelijkheden. In het seizoen 2017-2018 kwam de bekroning op het werk van Leverock, van Ank, het toenmalige bestuur, en de begeleiding. “Na prachtige wedstrijden in de nacompetitie en een zenuwslopende penaltyserie, promoveerde Alphia terug naar de felbegeerde 3e klasse. Veel verenigingen in de regio ondervinden (ieder seizoen) dat dit geen sinecure is, maar een prestatie van formaat.”

Knallend het seizoen eindigen

Het eerste seizoen in de derde klasse verliep uitstekend en al snel was duidelijk dat Alphia een stabiele 3e klasse vereniging is. “De tijd en energie die Leverock nog altijd investeert is fantastisch. Leverock leeft en ademt voetbal”, aldus het bestuur. Toch hebben zij besloten om het contract van Leverock niet te verlengen.

“Wat er dit seizoen nog mogelijk is weten we door Covid-19 jammer genoeg niet, maar we hopen dat Angelo met zijn team de competitie mag uitspelen en dan uiteraard het liefst met publiek en na afloop een vol clubhuis. Ongeacht de prestaties willen wij knallend het seizoen eindigen. Als bestuur zijn we er zeker van dat Leverock en de voetbalvereniging Alphia elkaar zeker niet uit het oog verliezen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.