Jordi Wijhenke

Einde aan een mooi tijdperk voor hoofdtrainer van Alphia

Het bestuur van Alphia heeft besloten het contract van hoofdtrainer Angelo Leverock niet te verlengen. In een toelichting aan alle leden, fans, spelers en betrokkenen laten zij weten waarom.

De recente ‘voetbal loze’ periode is de commissie voetbalzaken van Alphia regelmatig samengekomen. Leverock heeft een uiterst succesvolle periode bij Alphia. Is op enig moment de beroemde houdbaarheidsdatum dan bereikt? “Dat weten we niet”, zo zegt het bestuur. “Er is sprake van een goed huwelijk en met Leverock nemen we afscheid van een echte Alphiaan. Toch gaan we na zeven jaar op zoek naar een andere trainer. Voor de duidelijkheid: die zoektocht moet nog starten.”

Promoveren

Zes seizoenen geleden (2014-2015) is Leverock gestart met de opbouw van een eerste elftal, destijds hooguit een middenmoter in de vierde klasse. Zijn eerste jaren heeft hij tomeloze energie en tijd geïnvesteerd om meer kwantiteit en vooral kwaliteit bij de selectie te krijgen. Samen met deze versterkingen - en een goed begeleidingsteam - zag iedereen het team vervolgens met attractief voetbal prestatief opbloeien.

Het huidige bestuur van Alphia heeft nog goed op het netvlies dat ze bij de start van Leverock nauwelijks een prestatief team op de been konden krijgen. Ank de Groot had als voorzitster in die tijd een rotsvast geloof in Leverock en de mogelijkheden. In het seizoen 2017-2018 kwam de bekroning op het werk van Leverock, van Ank, het toenmalige bestuur, en de begeleiding. “Na prachtige wedstrijden in de nacompetitie en een zenuwslopende penaltyserie, promoveerde Alphia terug naar de felbegeerde 3e klasse. Veel verenigingen in de regio ondervinden (ieder seizoen) dat dit geen sinecure is, maar een prestatie van formaat.”

Knallend het seizoen eindigen

Het eerste seizoen in de derde klasse verliep uitstekend en al snel was duidelijk dat Alphia een stabiele 3e klasse vereniging is. “De tijd en energie die Leverock nog altijd investeert is fantastisch. Leverock leeft en ademt voetbal”, aldus het bestuur. Toch hebben zij besloten om het contract van Leverock niet te verlengen.

“Wat er dit seizoen nog mogelijk is weten we door Covid-19 jammer genoeg niet, maar we hopen dat Angelo met zijn team de competitie mag uitspelen en dan uiteraard het liefst met publiek en na afloop een vol clubhuis. Ongeacht de prestaties willen wij knallend het seizoen eindigen. Als bestuur zijn we er zeker van dat Leverock en de voetbalvereniging Alphia elkaar zeker niet uit het oog verliezen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”