Eindelijk weer een zege voor koploper ARC

De vijfde wedstrijd in 2019 leverde voor ARC eindelijk drie punten op. Het bezoekende BOL, dat het destijds in Broek op Langedijk nog op een gelijkspel had weten te houden, werd met 3-1 verslagen.

De weerstand van de knap presterende promovendus viel eigenlijk zwaar tegen. ARC-trainer Mark Evers had zijn defensie gewijzigd met het oog op de gevaarlijke spits. Tot zijn grote verbazing diende Derek Prins op de bank plaats te nemen. De wijziging was achteraf eigenlijk niet nodig geweest, want zo goed waren de gasten niet.

In de eerste helft waren de voorwaartsen nog wel redelijk beweeglijk, maar defensief stelde de ploeg weinig voor. ARC kon dan ook vrij gemakkelijk het initiatief nemen, kreeg ook enkele behoorlijke scoringsmogelijkheden, maar deed er vooralsnog niets mee. Sterker nog, opeens lag de bal aan de overkant in het net achter keeper Aäron Balk. De linkerspits van de visite liet iedereen zijn hielen zien en schoot ook nog eens onbedaarlijk hard de 0-1 op het scorebord. Op slag van rust viel de niet onlogische gelijkmaker. De kopbal van Jeroen Borsboom leek niet al te gevaarlijk, maar een tegenstander schoot hem te hulp en liep de bal achter zijn eigen doelman.

Na de pauze kwam BOL er totaal niet meer aan te pas. Er was nog slechts één team dat voetbalde en dat was de thuisploeg. Luca Janszen en Stefan den Horder tekenden voor respectievelijk de 2-1 en de 3-1. Vlak voor sluitingstijd schoof Borsboom ook nog eens de 4-1 binnen, maar de 4 verscheen niet op het bord. Op advies van de neutrale vlagger keurde de arbiter het doelpunt wegens vermeend buitenspel af. Dat was een onjuiste beslissing, maar het maakte niets uit. De eerste zege in dit kalenderjaar was een feit en ARC blijft koploper in de eerste klasse A.

Het zaterdagteam van Alphense Boys stond al twee weken op het punt om periode 2 te winnen. Na de 5-2 nederlaag vorige week bij LSVV’70 was er nog weinig aan de hand, maar nadat zaterdag met 1-4 verloren was van Aarlanderveen en de uitslag van LSVV’70-FC Oegstgeest bekend was bleek de ploeg een punt te kort te komen. Vooralsnog geen nacompetitie derhalve.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.