Alphens

Ekoplaza opent de deuren in het Alphense centrum: “Het is echt een aanwinst voor Alphen”

Wanneer we op dinsdagmiddag de nieuwe winkel aan de Kerkstraat in Alphen binnenstappen, wordt er nog hard gewerkt om de laatste dingen gereed te maken voor de opening op woensdag 2 december. De jonge ondernemer Yahya Moumen (23) staat in de startblokken om met de formule van Ekoplaza Alphen en omstreken te veroveren.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)

De winkel in de Kerkstraat staat vol met biologische producten. Zelfs in het interieur is gedacht aan een ‘biologische’ uitstraling. Aan het roer staat de jonge Alphense ondernemer Yahya Moumen. Ongeveer een jaar geleden behaalde hij zijn diploma van de opleiding International Business and Languages. Na zijn opleiding kwam hij er al snel achter dat hij aan de slag wilde in een winkel, maar dan wel als eigen ondernemer.

Logische keuze

“Werken in een winkel is meer aan mij besteed”, vertelt hij vastberaden. “In Alphen heb ik de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan in diverse winkels. Ik heb ook altijd al de droom gehad om een eigen onderneming te starten. Dit was voor mij dan ook een logische stap, ondanks mijn leeftijd.” De keuze voor Ekoplaza was ook snel gemaakt. “Ik ben altijd al bezig geweest met sporten en gezonde voeding, dus toen ik in mei werd benaderd om een franchise van Ekoplaza te starten, heb ik niet heel lang na hoeven denken.”

Ook de coronacrisis was voor Moumen geen reden om de uitdaging niet met beide handen aan te grijpen. Op de vraag of dit hem deed twijfelen, antwoordde hij namelijk heel stellig ‘nee’. “Natuurlijk is het een onzekere tijd, dat is voor elke ondernemer zo. Maar het is ook een periode waarin mensen bewuster gaan leven”, zegt Moumen.

De jonge ondernemer is ervan overtuigd dat Ekoplaza een echte aanvulling is voor Alphen. “Ik heb de volste vertrouwen in onze formule, vooral ook op deze locatie. Het is eigenlijk een perfecte locatie, want in de nabije omgeving zit sinds het vertrek van de Natuurwinkel geen goede optie voor biologische producten. Het voorziet dus echt in een behoefte die Alphenaren hebben. Met een parkeerplaats naast de deur is het ook een ideale locatie voor mensen uit de omgeving.”

Biologische speciaalzaak

De meeste producten staan al op hun plek. Morgenochtend komen alleen de dagverse producten nog binnen. Dan liggen alle 100 procent biologische producten in de schappen. Maar een biologische supermarkt zou Moumen het niet willen noemen. “Ik zou het meer willen omschrijven als een biologische speciaalzaak. Het aanbod bestaat namelijk uit meer dan alleen biologische alternatieven van producten die je in een supermarkt kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan aloë vera, dat koop je niet in een supermarkt.

Daarnaast is er aandacht voor ambachtelijk werk. “We snijden bijvoorbeeld zelf onze kazen en hebben een groot gedeelte gereserveerd voor de bakkerij, waar we zo’n achttien verschillende soorten brood zullen verkopen. Bij de formule van Ekoplaza past daarbij dat we ons richten op lokale bedrijven. Er zullen dus ook regionale producten in de schappen komen te liggen. Zo had ik pas nog contact met een boer uit Gouwesluis en gaan we zijn melk bij Ekoplaza verkopen. Hoe mooi is dat?”

Ekoplaza opent op woensdag 2 december om 11:30 uur de deuren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.