Alphens

Ekoplaza opent de deuren in het Alphense centrum: “Het is echt een aanwinst voor Alphen”

Wanneer we op dinsdagmiddag de nieuwe winkel aan de Kerkstraat in Alphen binnenstappen, wordt er nog hard gewerkt om de laatste dingen gereed te maken voor de opening op woensdag 2 december. De jonge ondernemer Yahya Moumen (23) staat in de startblokken om met de formule van Ekoplaza Alphen en omstreken te veroveren.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)
Ekoplaza alphen (foto: Alphens)

De winkel in de Kerkstraat staat vol met biologische producten. Zelfs in het interieur is gedacht aan een ‘biologische’ uitstraling. Aan het roer staat de jonge Alphense ondernemer Yahya Moumen. Ongeveer een jaar geleden behaalde hij zijn diploma van de opleiding International Business and Languages. Na zijn opleiding kwam hij er al snel achter dat hij aan de slag wilde in een winkel, maar dan wel als eigen ondernemer.

Logische keuze

“Werken in een winkel is meer aan mij besteed”, vertelt hij vastberaden. “In Alphen heb ik de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan in diverse winkels. Ik heb ook altijd al de droom gehad om een eigen onderneming te starten. Dit was voor mij dan ook een logische stap, ondanks mijn leeftijd.” De keuze voor Ekoplaza was ook snel gemaakt. “Ik ben altijd al bezig geweest met sporten en gezonde voeding, dus toen ik in mei werd benaderd om een franchise van Ekoplaza te starten, heb ik niet heel lang na hoeven denken.”

Ook de coronacrisis was voor Moumen geen reden om de uitdaging niet met beide handen aan te grijpen. Op de vraag of dit hem deed twijfelen, antwoordde hij namelijk heel stellig ‘nee’. “Natuurlijk is het een onzekere tijd, dat is voor elke ondernemer zo. Maar het is ook een periode waarin mensen bewuster gaan leven”, zegt Moumen.

De jonge ondernemer is ervan overtuigd dat Ekoplaza een echte aanvulling is voor Alphen. “Ik heb de volste vertrouwen in onze formule, vooral ook op deze locatie. Het is eigenlijk een perfecte locatie, want in de nabije omgeving zit sinds het vertrek van de Natuurwinkel geen goede optie voor biologische producten. Het voorziet dus echt in een behoefte die Alphenaren hebben. Met een parkeerplaats naast de deur is het ook een ideale locatie voor mensen uit de omgeving.”

Biologische speciaalzaak

De meeste producten staan al op hun plek. Morgenochtend komen alleen de dagverse producten nog binnen. Dan liggen alle 100 procent biologische producten in de schappen. Maar een biologische supermarkt zou Moumen het niet willen noemen. “Ik zou het meer willen omschrijven als een biologische speciaalzaak. Het aanbod bestaat namelijk uit meer dan alleen biologische alternatieven van producten die je in een supermarkt kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan aloë vera, dat koop je niet in een supermarkt.

Daarnaast is er aandacht voor ambachtelijk werk. “We snijden bijvoorbeeld zelf onze kazen en hebben een groot gedeelte gereserveerd voor de bakkerij, waar we zo’n achttien verschillende soorten brood zullen verkopen. Bij de formule van Ekoplaza past daarbij dat we ons richten op lokale bedrijven. Er zullen dus ook regionale producten in de schappen komen te liggen. Zo had ik pas nog contact met een boer uit Gouwesluis en gaan we zijn melk bij Ekoplaza verkopen. Hoe mooi is dat?”

Ekoplaza opent op woensdag 2 december om 11:30 uur de deuren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.