Josh Walet

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn is een fonds voor kleine subsidies met een maximum van € 5.000,- per project. Het Erfgoedfonds kan in totaal € 100.000,- toekennen. Voor 2024 is op donderdag 28 maart tijdens de gemeenteraadsvergadering besloten om het fonds voor het lopende jaar opnieuw incidenteel te vullen.

De kleine subsidies worden over het algemeen aangevraagd door een groep mensen die zich om lokaal erfgoed bekommert. De projecten hebben allemaal als doel om ‘ons’ erfgoed beleefbaar te maken voor alle inwoners. Het gaat vooral om projecten op het gebied van kennisverspreiding en toegankelijk maken van Alphens erfgoed.
Voorbeelden van projecten uit de afgelopen jaren zijn het openstellen van de gangen onder De Haven in Ipse de Bruggen, de theatervoorstelling Na de Dam na afloop van Dodenherdenking en activiteiten, waaronder een lichtshow, rond het 100-jarig bestaan van de Adventskerk aan de Julianastraat.

Het Erfgoedfonds zal in de toekomst een structureel budget krijgen. Dit wordt in de nieuwe Erfgoedvisie opgenomen, die eind van dit jaar wordt besproken.

Op de foto de lichtshow tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Adventskerk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!