Gemeente Alphen aan den Rijn

Even voorstellen: Adviesraad Samenleving

De Adviesraad Samenleving is officieel van start gegaan. De uit elf leden bestaande adviesraad adviseert Gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van zorg, participatie, zelfredzaamheid, armoede, werk en jeugdhulp. 

Vertegenwoordigers

Met de Adviesraad Samenleving wordt de zeggenschap voor inwoners over het sociaal domein op een vernieuwende manier ingericht. Het doel van deze adviezen is de inwoners vertegenwoordigen. Elk lid heeft zijn eigen ervaring, kennis en netwerk die hieraan zal bijdragen. Er zijn in totaal vijf thema's die centraal staan: Jeugd, Wmo, Armoede/schulden, Participatie/inburgering en Senioren. De raad is verdeeld in koppels die zich richten op één van deze thema's. 

Koos van Arkel (voorzitter van de adviesraad) is verheugd te merken hoe enthousiast iedereen is om als adviesraad aan de slag te gaan. "Er is veel energie om te horen wat er leeft en speelt onder de mensen." 

Inspraak

Wil je iets kwijt aan de Adviesraad Samenleving? Stuur een e-mail naar contact@adviesraad-alphenaandenrijn.nl. Binnenkort komt de website van de adviesraad online. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.