Nieuw Elan

Even voorstellen: dit is Gerard van As, lijst 1 plaats 3

Gerard van As is sinds 2010 politiek actief in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voor Nieuw Elan. Sinds 2014 is Van As wethouder voor Nieuw Elan. "Ik ga vol voor bouwen voor iedereen: voldoende huizen voor starters, alleenstaanden, gezinnen met kinderen én voor senioren die behoefte hebben aan huisvesting met zorg."

Gerard heeft inmiddels twee raadsperiodes de volgende thema’s aangejaagd:

  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Bouwen en wonen
  • Gemeentelijk vastgoed
  • Omgevingswet
  • Economisch zaken
  • Alphen marketing

Nieuwe Politiek, goed of niet goed!

Van As: “Voor mij staat Nieuw Elan voor Nieuwe Politiek. Hierbij gaat het niet om links of rechts, maar tussen goed of niet goed, tussen oud of nieuw. Nieuw Elan is niet aan leeftijd gebonden en heeft een duidelijke visie op mens en maatschappij en politiek denken en handelen.”

Transparantie

“Zowel in Nederland als in Alphen aan den Rijn is grote behoefte aan een transparante partij, die wars is van de vriendjes- en achterkamertjespolitiek, het bestuur kritisch volgt en waar nodig corrigeert. De burgers zijn moe van al het gedraai van politieke partijen, die tijdens de verkiezingen alles beloven, maar niets nakomen en ook niet luisteren naar de burgers."

Vandaar dat Gerard gekozen heeft voor Nieuw Elan. "Ik voel mij hier als een vis in het water, juist omdat ik open en kritisch voor mijn mening kan uitkomen en kan zeggen waar het op staat. Daarnaast heb ik tientallen jaren bestuurlijke en politieke ervaring in de gemeente Alphen aan den Rijn en als lid van de Tweede Kamer."

Trots op het team

Van As: "Ik ben er trots op dat wij in de fractie van Nieuw Elan als één team met elkaar samenwerken om zo de echte belangen van onze burgers optimaal te behartigen, want daar zitten wij tenslotte voor!"

Nieuw Elan lijst 1, plek 3


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”