Nieuw Elan
Advertorial Politiek plein

Even voorstellen: dit is Gerard van As, lijst 1 plaats 3

Gerard van As is sinds 2010 politiek actief in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voor Nieuw Elan. Sinds 2014 is Van As wethouder voor Nieuw Elan. "Ik ga vol voor bouwen voor iedereen: voldoende huizen voor starters, alleenstaanden, gezinnen met kinderen én voor senioren die behoefte hebben aan huisvesting met zorg."

Gerard heeft inmiddels twee raadsperiodes de volgende thema’s aangejaagd:

  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Bouwen en wonen
  • Gemeentelijk vastgoed
  • Omgevingswet
  • Economisch zaken
  • Alphen marketing

Nieuwe Politiek, goed of niet goed!

Van As: “Voor mij staat Nieuw Elan voor Nieuwe Politiek. Hierbij gaat het niet om links of rechts, maar tussen goed of niet goed, tussen oud of nieuw. Nieuw Elan is niet aan leeftijd gebonden en heeft een duidelijke visie op mens en maatschappij en politiek denken en handelen.”

Transparantie

“Zowel in Nederland als in Alphen aan den Rijn is grote behoefte aan een transparante partij, die wars is van de vriendjes- en achterkamertjespolitiek, het bestuur kritisch volgt en waar nodig corrigeert. De burgers zijn moe van al het gedraai van politieke partijen, die tijdens de verkiezingen alles beloven, maar niets nakomen en ook niet luisteren naar de burgers."

Vandaar dat Gerard gekozen heeft voor Nieuw Elan. "Ik voel mij hier als een vis in het water, juist omdat ik open en kritisch voor mijn mening kan uitkomen en kan zeggen waar het op staat. Daarnaast heb ik tientallen jaren bestuurlijke en politieke ervaring in de gemeente Alphen aan den Rijn en als lid van de Tweede Kamer."

Trots op het team

Van As: "Ik ben er trots op dat wij in de fractie van Nieuw Elan als één team met elkaar samenwerken om zo de echte belangen van onze burgers optimaal te behartigen, want daar zitten wij tenslotte voor!"

Nieuw Elan lijst 1, plek 3


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.