Deelnemers Spinning for Talent trappen

Maar liefst 46 sportievelingen vonden zaterdag 27 september de weg naar DaVinci Wonen in Alphen aan den Rijn, om van 10.00 tot 13.00 uur deel te nemen aan Spinning for Talent. Na een stevige warming-up door personal trainer Lars van de Walle van Pursue PT, nam niemand minder dan oud-wielrenner Michael Boogerd het 'peloton' op sleeptouw. Aan het einde van de rit, na bijna 3 uur spinnen, stond het zweet de deelnemers op het voorhoofd en waren de wielershirts drijfnat. Maar hun prestatie leverde de organiserende Stichting Red het Talent, die Zuid-Afrikaanse straatkinderen concrete perspectieven op een betere toekomst biedt, dankzij het inschrijvingsgeld ruim 3000 euro op. Een prachtig resultaat, vond stichtingsdirecteur  Leon Leeferink. “Daarmee kunnen we een groot aantal straatkinderen helpen om het criminele circuit, waar ze vaak noodgedwongen in terecht zijn gekomen, te ontvluchten. Ik ben de deelnemers dan ook diep dankbaar.”

Tour for Talent
Voor een groot deel van de spinners was Spinning for Talent een nuttige voorbereiding op de Tour for Talent, die tussen 31 oktober en 10 november in Zuid-Afrika wordt verreden. De fondsenwerving door de 21 individuele deelnemers is inmiddels de magische grens van 50.000 euro gepasseerd. “En al dat geld komt direct ten goede aan de deelprojecten waar Red het Talent zich sterk voor maakt. Dat varieert van basisbehoeften zoals eten en drinken in opvanghuizen tot vervolgtrajecten waarin opleiding en scholing centraal staan. Het uiteindelijke doel is om de kinderen te laten re-integreren in de maatschappij. Zij verdienen het stuk voor stuk. Het zijn talenten, geen straatkinderen. Wij zorgen ervoor dat die talenten ontwikkeld kunnen worden.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.