'Winter Culinair is mooie introductie Thorbeckeplein'

Culinair Alphen organiseert in december voor het eerst een kerstmarkt op het Thorbeckeplein en rondom het haventje aan de Lage Zijde. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december zal het winterse evenement met proeverijen, kerstchalets, koren in Dickensstijl en meer plaatsvinden.

La Cubanita haakt ook aan bij Winter Culinair. Wat eigenaresse Shaylane Joenoes betreft is het evenement een mooie introductie van het stukje Alphen dat de afgelopen jaren een beetje is vergeten.

Wat vond je van het idee van Winter Culinair op en rondom het Thorbeckeplein?
Wat een ontzettend leuk idee van Alphens.nl / Sera en wat goed opgepakt door Alphen Culinair. Het Centrum van Alphen, daar wordt zo hard aan gewerkt om het voor een ieder zo leuk en gezellig mogelijk te maken. Rondom het Thorbeckeplein is de afgelopen paar jaar zoveel verbouwd en veranderd dat het belangrijk is dat deze weer op de kaart wordt gezet. Een Winter Culinair is daar een hele mooie gelegenheid voor. 

Wat verwacht je zelf van 15,16 en 17 december?
Eigenlijk verwachten wij daar een hoop van. De organisatie en winkeliers doen al het mogelijke om het een super leuk en vruchtbaar evenement van te maken. De restaurants die nu daar gevestigd zijn steken heel veel energie in het Winter Culinair. Het schept voor de bezoeker een mogelijkheid om kennis te maken wat er culinair allemaal mogelijk is in Alphen. Het is natuurlijk beknopt maar de combinatie Winter en Culinair, eigenlijk ook de Kerstsfeer, is de ultieme gelegenheid.

Waarmee gaan jullie je tijdens het evenement onderscheiden?
Wij gaan natuurlijk de gerechten verkopen waar La Cubanita bekend om staat. En voor degene die niet bekend zijn met La Cubanita is dit een mooie gelegenheid om met de kaart kennis te maken. Voor La Cubanita willen wij het volgende verkopen: cocktails, vleeswarenplankje, broodje carpaccio, broodje Beef Tataki, sangria en cheesecake.

Waarom moeten Alphenaren naar Winter Culinair komen?
De Alphenaar moet naar het Thorbeckeplein komen omdat dit stukje Alphen zoveel meer te bieden heeft dan voorheen. Zoveel leuke en gezellige restaurants en winkels zijn er bij gekomen. Het is een hele mooie introductie van het stukje Alphen wat de afgelopen jaren een beetje vergeten is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!