Femke Barhorst naar EK ritmische gymnastiek

Nederland stuurt een driekoppig team naar het Europese Kampioenschap ritmische gymnastiek dat in mei 2023 in Baku plaats zal vinden. Onder hen de 15-jarige ritmische gymnaste Femke Barhorst van RKSV Wilskracht uit Alphen aan den Rijn.

Meer dan twintig jaar heeft Nederland niet meer individueel deelgenomen aan een EK of WK. De deelname mag dus best bijzonder genoemd worden. Er vonden de afgelopen maanden meerdere kwalificatiewedstrijden plaats, waar Femke zich mocht meten met de top van Nederland. Afgelopen weekend was de laatste en doorslaggevende wedstrijd in Athene tijdens de Aphrodite Cup.

Femke behaalde op alle wedstrijden de kwalificatienorm en met het hoogste gemiddelde puntentotaal verzekerde ze zich van een plek op het Europese Kampioenschap in Baku, Azerbeidzjan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.