Femke Pluim pakt winst in eigen stad

Het Rijnplein in Alphen stond gistermiddag volledig in het teken van atletieksport. Het was voor niemand te missen dat ‘Urban Pole Vault Series’ neerstreek in het Alphens centrum. Internationale topatleten stegen tot grote hoogte voor Theater Castellum.

Bij de mannen wist Nederlands recordhouder Menno Vloon zijn concurrentie voor te blijven met een hoogte van 5.30 meter, wat tevens een wedstrijdrecord is. Bij de vrouwen wist Femke Pluim in haar eigen stad gesteund door het publiek de zege te pakken met een hoogte van 4.00 meter.

Het stond rijen dik langs de baan vanmiddag. Eerder op de dag mochten de talenten van AAV ’36 hun talent tonen op het Rijnplein. Vervolgens was het tijd voor de professionals. Naast de Nederlanders waren er atleten uit Zweden, Turkije, Israël, Denemarken en Duitsland present.

“Het was een geweldige ervaring om hier in eigen stad te springen. Het enthousiasme van iedereen gaf ons atleten veel extra energie. Op naar Wormerveer zondag, waar we de finale van de Series springen,” aldus een enthousiasme Femke Pluim.

Urban Pole Vault Series, georganiseerd door atleten, is een polsstok-competitie die dit weekend naast Alphen ook in Apeldoorn en Wormerveer plaatsvindt. De locaties zijn keer op keer verrassend en weten vele bezoekers aan zich te binden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 10:35

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.

Horeca gisteren 17:55

Twee weken na de grote brand bij Proto: Nikos en Alekos willen sterker terugkeren

Vandaag, zaterdag 11 juli, is het precies twee weken geleden dat Nikos en Alekos Baloumis zagen hoe een grote brand een ravage aanrichtte aan hun geliefde restaurant Proto. De broers zijn momenteel druk bezig om zo snel mogelijk weer open te kunnen: "We willen Proto terugbrengen op een efficiëntere, mooiere manier." 

Natuur en recreatie gisteren 15:03

Wet ’n Wild WakePark is een nieuw obstakel rijker: de ‘poolgap’

Het begon allemaal in april 1999. Toen draaide de baan zijn eerste rondje en begon het Wet ’n Wild WakePark met nul obstakels in het water. Nu, 21 jaar later, liggen er negen obstakels in het water. En zaterdag 11 juli is daar het grootste obstakel van Nederland bij gekomen: de ‘poolgap’.

Overige gisteren 13:37

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die u uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit, maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.