Femke Pluim pakt winst in eigen stad

Het Rijnplein in Alphen stond gistermiddag volledig in het teken van atletieksport. Het was voor niemand te missen dat ‘Urban Pole Vault Series’ neerstreek in het Alphens centrum. Internationale topatleten stegen tot grote hoogte voor Theater Castellum.

Bij de mannen wist Nederlands recordhouder Menno Vloon zijn concurrentie voor te blijven met een hoogte van 5.30 meter, wat tevens een wedstrijdrecord is. Bij de vrouwen wist Femke Pluim in haar eigen stad gesteund door het publiek de zege te pakken met een hoogte van 4.00 meter.

Het stond rijen dik langs de baan vanmiddag. Eerder op de dag mochten de talenten van AAV ’36 hun talent tonen op het Rijnplein. Vervolgens was het tijd voor de professionals. Naast de Nederlanders waren er atleten uit Zweden, Turkije, Israël, Denemarken en Duitsland present.

“Het was een geweldige ervaring om hier in eigen stad te springen. Het enthousiasme van iedereen gaf ons atleten veel extra energie. Op naar Wormerveer zondag, waar we de finale van de Series springen,” aldus een enthousiasme Femke Pluim.

Urban Pole Vault Series, georganiseerd door atleten, is een polsstok-competitie die dit weekend naast Alphen ook in Apeldoorn en Wormerveer plaatsvindt. De locaties zijn keer op keer verrassend en weten vele bezoekers aan zich te binden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.