Fietsmaatjes

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn ontvangt cheque van 20 van Alphen

Op vrijdag 26 juni mocht Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn een cheque ter waarde van € 600 in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Stichting 20 van Alphen.

Fietsmaatjes was het goede doel tijdens de 20 van Alphen op 1 maart 2020. In weer en wind fietsten zij op die zondag tijdens de Alphense openingsklassieker van het hardloopseizoen achter de lopers aan om zo reclame te maken voor hun nog jonge stichting. "Wij zetten ons in om mensen die door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen fietsen, te koppelen aan een vrijwilliger. Op deze manier kunnen er gezamenlijke fietstochten gemaakt worden op een duofiets met elektrische trapondersteuning", vertelt Diana Boerefijn van Fietsmaatjes.

Bij het inschrijven voor de 20 van Alphen konden deelnemers een extra bijdrage doen voor Fietsmaatjes. "Dat werd ruimschoots gedaan! Het leverde een mooi bedrag van € 600 op waarmee we onze activiteiten en de exploitatie van de vijf duofietsen verder kunnen gaan uitbouwen. Het is extra mooi omdat we deze zomer ons eenjarig bestaan vieren. We zijn de Stichting 20 van Alphen en alle deelnemers dan ook dankbaar voor deze mooie donatie."

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Kijk voor meer informatie op de website https://fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.