Parkvilla
Advertorial Cultuur

Film met korte lezing voor Internationale Vrouwendag

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ter gelegenheid hiervan is de film 'Bulbul can sing' bij Parkvilla te zien op 6, 8 en 10 maart. Indiakenner en schrijver Hub van Wersch geeft op zondag 8 maart een inleiding over India en de positie van vrouwen.

De film ‘Bulbul can sing’ gaat over drie tieners in India die op zoek zijn naar hun eigen identiteit. De traditionele waarden van de Indiase dorpsgemeenschap komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering.

De vader van tiener Bulbul, oftewel nachtegaal, wil graag dat zijn dochter een beroemde zangeres zal worden. De stem van Bulbul is niet krachtig genoeg om de fanatieke muziekleraar tevreden te stellen. Op de grens tussen onschuld en volwassenheid leeft Bulbul in vrijheid. Omdat ouders verwachten dat hun kinderen jong trouwen, lijkt het geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten. Maar een aantal mannen denkt daar anders over.

Kijk voor meer informatie en kaarten www.parkvilla.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.