pol_tontijsen

Flinke achtervolging door Kerk en Zanen, drie verdachten aangehouden

Zondagavond 11 april vond er een flinke achtervolging plaats door Alphen, waaronder door Kerk en Zanen en het industriegebied. Hierbij reed de bestuurder meerdere keren tegen het verkeer in. De bestuurder van de auto bleek iets te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Agenten zagen zondagavond hoe een voertuig zonder verlichting wegreed bij een parkeerplaats op de Ondernemingsweg. Dit was voor de politie reden om een stopteken te geven, maar daar werd niet op gereageerd. In plaats daarvan sloegen de inzittenden op de vlucht. Dit resulteerde in een achtervolging door Kerk en Zanen en het industriegebied.

Tijdens de achtervolging reed de bestuurder meerdere malen tegen het verkeer in, zo meldt de politie. Hij ontweek meerder blokkades die met politievoertuigen werden gemaakt. Uiteindelijk heeft de politie het voertuig kunnen ‘inboxen’ op de Steekterweg.

Medewerking werd volgens de politie niet verleend. “De auto werd in zijn achteruit gezet en ramde een politieauto”, laat de wijkagent weten. Alle drie de personen die in het voertuig zaten zijn aangehouden. De bestuurder bleek een slok teveel op te hebben en blies op het politiebureau 340 ug/l. De twee andere inzittenden kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.