Ingestuurd

Geen storingen meer na technische aanpassing Leimuiderbrug

Is het jou al opgevallen? De afgelopen week is er geen enkele storing opgetreden bij de Leimuiderbrug. Volgens de provincie Noord-Holland komt dat door de technische aanpassingen die vorige week zijn gedaan.

De Leimuiderbrug bestaat uit drie bruggen. Deze bruggen kampen al langere tijd met storingen waardoor ook Alphenaren regelmatig lang voor de brug moeten wachten. Omdat de storingen verschillend zijn en zich op de verschillende bruggen afspelen, kost het volgens de provincie tijd om dit op te lossen.

Maatregelen afschalen

De technische aanpassingen die vorige week zijn gedaan, lijken echter te werken, zo meldt de provincie Noord-Holland. Eerder deze week werd daarom besloten om de bedientijden te beperken, maar dat wordt nu weer teruggedraaid. Sinds donderdag wordt de brug weer volgens de oorspronkelijke bedientijden bediend.

“De afgelopen weken is de installatie systematisch in de gaten gehouden en waar nodig aangepast. Door aanpassingen binnen de software en de instellingen van verschillende sensoren lijken de storingen vooralsnog opgelost te zijn. Doordat er de afgelopen week zich geen storingen hebben voorgedaan in de Leimuiderbrug, is besloten om eerder getroffen maatregelen af te schalen”, verklaart de provincie Noord-Holland.

Blijven monitoren

De Leimuiderbrug wordt daarom weer als voorheen bediend: van maandag tot en met vrijdag op afroep, met een spitssluiting voor recreatieve vaart van 07:00 tot 09:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur. “Ondertussen blijven de provincie en de specialisten het verdere verloop van de Leimuiderbrug nauw in de gaten te houden om andere (of nieuwe) storingen op te sporen en te verhelpen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.