Alphen Vitaal

Gemeente blikt terug op een geslaagde Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek 2021 zit er op. De eerste waar onze gemeente hostcity (gastgemeente) was. Samen met Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. “We kijken terug op een prachtige, sportieve week! Veel dank aan alle verenigingen, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF. Waar het om draait? Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen “Daar zijn wij het van harte mee eens. De Alphense editie van de sportweek stond in het teken van ‘een leven lang sport en bewegen’. Dat was duidelijk terug te zien in het aanbod!”

Inwoners van alle leeftijden konden tijdens de Nationale Sportweek sporten en bewegen. “Van bewegen op school tijdens de 10@10 challenge en The Daily Mile tot OldStars tafeltennis, waterpolo en korfbal. En alle leeftijden daar tussenin. Er is geskate, gedanst, jeu de boules gespeeld, gezongen, getekend, geschaakt, gezwommen en nog veel meer.”

Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport): “Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waren in de hele gemeente mensen in beweging. Fantastisch om mee te maken. Ik kijk nu al uit naar de editie van volgend jaar. Onze gemeente mag dan weer hostcity zijn van dit mooie evenement. Een uitgelezen kans om te laten zien dat sport en bewegen belangrijk is voor alle inwoners. En dat het natuurlijk ook gewoon heel leuk is!” 

Blijf sporten en bewegen

En wat nu? “De uitdaging is om de aandacht voor sport en bewegen vast te houden. Ook na deze Nationale Sportweek. Vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Daarom willen we de gemeente Alphen aan den Rijn nog vitaler maken. Begin dit jaar is een kernteam gestart met organisaties uit onze gemeente die samenwerken om dit voor elkaar te krijgen.”

Het kernteam bestaat uit vertegenwoordigers van sportverenigingen, zwembaden, ondernemers, een ziektekostenverzekeraar, onderwijs en GGD. “Aan dit kernteam is de stichting Alphen Vitaal gekoppeld als uitvoeringsorganisatie. Zo zorgen we ervoor dat het niet alleen bij mooie ideeën blijft, maar dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.