Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente gaat ‘Groene Pluim’ uitreiken aan innovatieve en duurzame bedrijven

Gemeente Alphen aan den Rijn wil innovatieve bedrijven die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid in het zonnetje zetten. Daarom hebben ze een samenwerking gezocht met stichting De Groene Pluim en wordt later dit jaar de eerste gelijknamige onderscheiding ‘Groene Pluim’ uitgereikt.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dit doel te behalen heeft de gemeente ondernemers hard nodig. Daarom is een samenwerking gezocht met stichting De Groene Pluim, die ondernemers stimuleert om duurzaam te ondernemen. De stichting werkt nauw samen met gemeenten waarin de pluimhouders gevestigd zijn, waaronder nu dus ook gemeente Alphen aan den Rijn.

Erik van Zuylen, wethouder Duurzaamheid, vindt de erkenning voor deze koplopers een mooie ontwikkeling: “Veel bedrijven zijn goed bezig met duurzaam ondernemen, maar zijn vaak bescheiden en vertellen dit niet door. Door deze pluim geven we de bedrijven de erkenning die zij verdienen en kunnen zij een voorbeeld zijn voor andere bedrijven die nog niet zover zijn!”

Het uitreiken van de Groene Pluim moet volgens de stichting en Gemeente Alphen aan den Rijn geen eindstation zijn, maar juist een begin. “Door u aan te sluiten bij de Groene Pluim maakt uw onderneming deel uit van een groep ondernemingen die zich onderscheidt door maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en dit positief laten horen! Daarbij breidt u uw netwerk uit met meer dan 200 ondernemingen die al concreet aan de slag zijn gegaan met het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen in hun onderneming.”

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of voorgedragen worden via https://degroenepluim.nl/. In oktober horen deelnemers of hun bedrijf kans maakt op de Groene Pluim. Aanmelden kan tot en met 30 september 2021. In november reikt wethouder Erik van Zuylen de Groene Pluim uit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.