Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente gaat ‘Groene Pluim’ uitreiken aan innovatieve en duurzame bedrijven

Gemeente Alphen aan den Rijn wil innovatieve bedrijven die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid in het zonnetje zetten. Daarom hebben ze een samenwerking gezocht met stichting De Groene Pluim en wordt later dit jaar de eerste gelijknamige onderscheiding ‘Groene Pluim’ uitgereikt.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dit doel te behalen heeft de gemeente ondernemers hard nodig. Daarom is een samenwerking gezocht met stichting De Groene Pluim, die ondernemers stimuleert om duurzaam te ondernemen. De stichting werkt nauw samen met gemeenten waarin de pluimhouders gevestigd zijn, waaronder nu dus ook gemeente Alphen aan den Rijn.

Erik van Zuylen, wethouder Duurzaamheid, vindt de erkenning voor deze koplopers een mooie ontwikkeling: “Veel bedrijven zijn goed bezig met duurzaam ondernemen, maar zijn vaak bescheiden en vertellen dit niet door. Door deze pluim geven we de bedrijven de erkenning die zij verdienen en kunnen zij een voorbeeld zijn voor andere bedrijven die nog niet zover zijn!”

Het uitreiken van de Groene Pluim moet volgens de stichting en Gemeente Alphen aan den Rijn geen eindstation zijn, maar juist een begin. “Door u aan te sluiten bij de Groene Pluim maakt uw onderneming deel uit van een groep ondernemingen die zich onderscheidt door maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en dit positief laten horen! Daarbij breidt u uw netwerk uit met meer dan 200 ondernemingen die al concreet aan de slag zijn gegaan met het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen in hun onderneming.”

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of voorgedragen worden via https://degroenepluim.nl/. In oktober horen deelnemers of hun bedrijf kans maakt op de Groene Pluim. Aanmelden kan tot en met 30 september 2021. In november reikt wethouder Erik van Zuylen de Groene Pluim uit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.