Pixabay

Gemeente gaat verwildering van plantsoenen tegen met nieuwe aanpak onderhoud

Het hele jaar door krijgt de gemeente meldingen over het onderhoud van het openbaar groen. Zo vinden veel Alphenaren dat er te veel onkruid groeit en de planten te groot worden. De gemeente zal dit met een nieuwe aanpak tegengaan.

Vanwege de klimaatverandering wordt er sneller een achterstand in groenonderhoud opgelopen. Langere periodes van droogte en zwaardere regenval zorgen er namelijk voor dat het lastiger wordt om het plantsoen op het gewenste niveau te houden. “Met name in de zomer zien we dat door hogere temperaturen planten – en onkruid – sneller groeien en vaker moeten worden bijgehouden”, aldus de gemeente.

Ook kent Alphen een groot en divers groenbestand, wat veel moeite kost om bij te houden. Ook dit maakt dat plantsoenen er soms verwilderd uit kunnen zien. Om hier verandering in te brengen en het groeiseizoen goed te beginnen zal er op een nieuwe manier gewerkt worden. Zo zal er eerder in het seizoen begonnen worden met onderhoud zoals het verwijderen van onkruid en het snoeien van de beplanting. “Met deze actie willen we zo goed mogelijk klaar zijn voor de zomer, zodat het onderhoud beter bij te houden is en de plantsoenen er zo netjes mogelijk uit blijven zien!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.