Pixabay

Gemeente gaat verwildering van plantsoenen tegen met nieuwe aanpak onderhoud

Het hele jaar door krijgt de gemeente meldingen over het onderhoud van het openbaar groen. Zo vinden veel Alphenaren dat er te veel onkruid groeit en de planten te groot worden. De gemeente zal dit met een nieuwe aanpak tegengaan.

Vanwege de klimaatverandering wordt er sneller een achterstand in groenonderhoud opgelopen. Langere periodes van droogte en zwaardere regenval zorgen er namelijk voor dat het lastiger wordt om het plantsoen op het gewenste niveau te houden. “Met name in de zomer zien we dat door hogere temperaturen planten – en onkruid – sneller groeien en vaker moeten worden bijgehouden”, aldus de gemeente.

Ook kent Alphen een groot en divers groenbestand, wat veel moeite kost om bij te houden. Ook dit maakt dat plantsoenen er soms verwilderd uit kunnen zien. Om hier verandering in te brengen en het groeiseizoen goed te beginnen zal er op een nieuwe manier gewerkt worden. Zo zal er eerder in het seizoen begonnen worden met onderhoud zoals het verwijderen van onkruid en het snoeien van de beplanting. “Met deze actie willen we zo goed mogelijk klaar zijn voor de zomer, zodat het onderhoud beter bij te houden is en de plantsoenen er zo netjes mogelijk uit blijven zien!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.