Gerard van As via Facebook

Gemeente koopt Mileway-panden: “Maakt weg vrij voor woningbouw Havenfront in de Rijnhaven”

De eigenaar van de Energieweg 37 tot en met 69 heeft zijn panden aan de gemeente te koop aangeboden. Gemeente Alphen aan den Rijn zal samen met Vink Bouw en BPD dit perceel kopen. Dit om daar nieuwe woningen te bouwen.

Dat vertelt wethouder Gerard van As. “Het gaat om het deelgebied ‘Havenfront’ gelegen in ‘Rijnhaven-Oost’. Op termijn kunnen daar circa 700 woningen worden gebouwd. De panden worden voorlopig verhuurd, totdat de woningen daadwerkelijk worden gebouwd. Naar verwachting is dat rond 2026”, laat de wethouder weten via Facebook.

Al maanden wordt aan het gebied Rijnhaven-Oost gewerkt. De gemeente wil hier een plek van maken waar wonen, werken en vrijetijdsbesteding hand in hand gaan. “Zo moet er een uniek woon-werkgebied ontstaan, met nieuwe concepten in het werken, wonen, leren, recreëren en vrijetijdsbesteding”, aldus van As. Ook noemt hij de herontwikkeling van het Havenfront “een belangrijke binnenstedelijke herontwikkeling”.

Voordat het project met zo’n 700 woningen gerealiseerd kan worden moeten nog twee bedrijven in de directe omgeving “verworven worden”, schrijft de wethouder. “Met deze twee bedrijven zijn gesprekken over verplaatsing gaande en er is een onteigeningsprocedure voorbereid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Provincie Zuid-Holland hebben eerder al subsidie gegeven om het project Havenfront mogelijk te maken.”

“Met de aankoop van de Energieweg 37 t/m 69 komt de realisatie van het project Havenfront en de bouw van circa 700 woningen een stap dichterbij. En dat is goed nieuws, gelet op de grote druk op de woningmarkt”, stelt de wethouder.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 16:59

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Film gisteren 15:07

Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september tot en met 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Blog Sport gisteren 13:15

Gunstige bekerloting Alphense clubs

De loting voor de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft voor de drie overgebleven Alphense clubs goed uitgepakt.

Overige gisteren 10:07

Opening High Side Burgers groot succes na emotionele dagen

Enkele dagen voor de officiële opening van het nieuwe restaurant van Paulos Dimitropoulos (28) in Alphen aan den Rijn ontstond er een tragische gebeurtenis. Het familierestaurant van van zijn vader, genaamd Olympia, werd op woensdag 20 september getroffen door een verwoestende brand. Het nieuws van deze ramp had een diepgaande impact op Paulos en zijn familie, maar ondanks de ontmoedigende situatie besloot hij vastberaden om de deuren van zijn nieuwe onderneming te openen.