Josh Walet

Gemeente werkt aan terrassenbeleid

Horecagelegenheden kunnen zich gaan voorbereiden om op 1 juni de deuren te openen. De verwachting is dat het kabinet hier op dinsdagavond groen licht voor geeft. Om dat zo goed mogelijk te regelen werkt de gemeente aan een terrassenbeleid.

De maatregelen rondom het coronavirus worden stapje voor stapje versoepeld. Langzaam gaan we richting de nieuwe ‘anderhalvemetersamenleving’. De verwachting is dat het kabinet op dinsdagavond 19 mei tijdens de persconferentie aan zullen geven dat horecagelegenheden op maandag 1 juni vanaf 12:00 uur de deuren kunnen openen. Om dat zo goed mogelijk te laten verlopen, werkt de gemeente aan een terrassenbeleid.

“Wij vinden het heel fijn als de horeca weer open kan en dat het straatbeeld straks weer wat gezelliger en levendiger zal zijn. Maar het brengt ook risico's met zich mee. Want hoe meer mensen zich op straat bevinden, hoe groter de kans op besmettingen weer wordt”, aldus Gemeente Alphen aan den Rijn. “Wij hechten er waarde aan dat iedere horecaondernemer evenveel mogelijkheden krijgt om een terras in de openbare ruimte te plaatsen.”

De gemeente wil de risico’s zo beperkt mogelijk houden, daarom hebben zij horeca in Alphen tot woensdag 20 mei de gelegenheid gegeven om een plan op te stellen. Hierin moet komen te staan welke maatregelen ze nemen op de terrassen in de openbare ruimte (naast hun reguliere terras). Denk aan afbakening van het terras, exacte locatie, aantal tafels en stoelen, openingstijden, aard van de coronamaatregelen (hygiëne, logistiek, routes), en handhaving van de maatregelen.

Aan de hand van de ingediende plannen zal een werkgroep zich buigen over de goedkeuring van de plannen, rekening houdend met de landelijke maatregelen. Alleen terrassen waarvan het plan door de werkgroep is goedgekeurd, kunnen 1 juni ook daadwerkelijk openen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige vandaag 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek gisteren 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!

Algemeen gisteren 12:31

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.