Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente zoekt ontwikkelaars voor zorgcentra

Wethouders Gerard van As en Han de Jager zijn op zoek naar bedrijven die de locaties Klompenmaker en Bospark willen ontwikkelen. Er komt op beide locaties een zorgcentrum voor 65-plussers die geleidelijk meer inpandige zorg willen afnemen.

Locatie Klompenmaker, langs de Eisenhowerlaan, is geschikt voor een kleinschalig complex met veertig appartementen. Deze hebben als doelgroep een- en tweepersoons seniorenhuishoudens. De appartementen worden in de sociale huursector aangeboden.

Locatie Bospark ligt tussen het Bospark en de nieuwbouw van het Groene Hart Leerpark aan de Prinses Beatrixlaan. Hier is ruimte voor een complex met honderdtwintig appartementen. Deze zijn eveneens bestemd voor een- en tweepersoons seniorenhuishoudens. De appartementen worden aangeboden voor een huurprijs in de vrije sector met als doelgroep middeninkomens.

Binnen beide zorgcomplexen wordt een eigen aanbod aan zorg en ondersteuning aangeboden als integrale voorziening. "We zoeken een marktpartij die dit ook kan aanbieden en waarmaken", aldus de wethouders. Het gebied rond beide complexen wordt levensloopbestendig ingericht.

Op de illustratie een impressie van locatie Bospark


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 13:50

Yes! De nieuwe menukaart van La Cubanita is er

Heb jij zin in tapas? Dan ben je bij La Cubanita aan het juiste adres! De nieuwe menukaart is nu ook uitgebracht. Deze keer staan er 18 nieuwe tapas op de kaart én 2 nieuwe desserts. Welke nieuwe tapas wil jij graag proeven?

Dieren vandaag 13:02

Tips van de dierenambulance: dit kun je doen als een dier in nood is

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat de dierenambulance minder goed bereikbaar is, hoe zeer ze ook hun best doen om dat wel te zijn. “Dat vinden we vreselijk en eigenlijk ook niet acceptabel, maar soms kunnen we echt niet anders.” Daarom geven ze tips over de dingen die je zelf zou kunnen doen mocht een dier in nood verkeren.