Wethouder Kees van Velzen ernstig ziek

Alphens.nl heeft vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan. Daarom geven wij bloggers, die soms namen van ambtenaren noemen, wel ruimte om te schrijven wat ze willen, maar het betekent absoluut niet dat wij het met ze eens zijn. Wij volgen de l

De gemeente wilde graag de omgeving van het Thorbeckeplein wat opvrolijken en besloot daarom het idee van citymanager, Martin de Vries,  te omarmen om op het Thorbeckeplein een zomerstrand aan te leggen. Dat bleek nog een stevige opgave, maar mede dankzij ondernemers, die hun nek wilden uitsteken, lijkt het plan te slagen. Michelle en Roy Monfils, van restaurant Chique, zijn de grote kartrekkers. Op woensdagavond rond half tien had Roy zijn autootje achter het door hem zelf getimmerde en betaalde paviljoentje geparkeerd om wat zaken in- en uit te laden. Na een dag hard werken, waarbij hij persoonlijk kinderbadjes met water gevuld had, als onbezoldigd badmeester op kinderen paste, tientallen ouders vermaakte en voorlopig nog niet uit de kosten was, kwam plotseling de BOA-Polizei van Kees van Velzen om de hoek om een bekeuring uit te schrijven wegens het fout parkeren op een verder volledig uitgestorven plein. Let wel: om half tien 's avonds. Argumenteren hielp niet.

Daarmee is overigens nog geen eind aan de zomerzotheid gekomen en lijkt de ziekte van van Velzen dus echt ernstig:    namelijk, nadat college wethouder Stan Lyczak de parkeergarage aan het Thorbeckeplein een paar dagen geleden definitief heeft gesloten, liet Kees van Velzen, DAARNA de wegmarkering richting diezelfde gesloten garage nog een keer opnieuw verven! 

Lyczak lijkt zelf ook niet al te fris meer, want in het Thorbeckegebouw zijn diversen ingangen met stalen platen gebarricadeerd. De hoofdingang echter is met een simple gaashek en een paar inmiddels gebroken plastic bandjes afgesloten. Het repareren van een stalen rolluik voor een paar honderd Euro vond Stan te duur en nu kan iedereen toch weer ongehinderd het gebouw in- en uitlopen.

Helaas moeten we concluderen dat burgemeester Bas Eenhoorn in rap tempo de controle over het college en Alphen aan den Rijn aan het verliezen is.  De foto’s laten geen andere interpretatie toe. We wensen van Velzen en Lyczak van harte beterschap en Bas Eenhoorn veel wijsheid toe.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.