Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentesecretaris Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeentesecretaris/algemeen directeur Peter Derk Wekx verlaat na zeven jaar gemeente Alphen aan den Rijn. “Het zijn intensieve jaren geweest met veel mooie momenten en herinneringen. Ik dank iedereen voor het vertrouwen in mij en de goede samenwerking”, aldus Peter.

Vanaf 1 maart zal Peter plaatsvervangend directeur en programmamanager worden voor het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (NP RES). Hiermee keert hij bewust terug naar de inhoud waarvoor hij milieukunde en milieufilosofie heeft gestudeerd.

Het college van burgemeester en wethouders feliciteert Peter Derk met zijn nieuwe functie en bedankt hem voor zijn jarenlange inzet voor de organisatie. “Er is besloten zo snel mogelijk een interim secretaris aan te stellen”, laat de gemeente weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.