Gemeente Alphen aan den Rijn

Gevolgen coronacrisis: half miljoen euro subsidie vanuit Steunfonds beschikbaar gesteld; huuruitstel verlengd

Negen organisaties krijgen een voorlopige subsidie vanuit het Steunfonds. Het gaat in totaal om een bedrag van € 485.755, zodat er nog € 2 miljoen resteert. Er zijn nog 15 aanvragen in behandeling. Het college heeft daarnaast besloten niet commerciële partijen in gemeentelijke panden tot eind augustus 2020 huuruitstel te verlenen.

Steunfonds

Het steunfonds is opgericht om lokale sociaal maatschappelijke organisaties te helpen om continuïteits- of acute liquiditeitsproblemen op te lossen die zij zelf niet kunnen opvangen. De organisaties die subsidie aanvragen, moeten voldoen aan de Algemene subsidieverordening 2020 en de Nadere regels behorend bij het steunfonds.

Huuruitstel verlengd

Aanvankelijk had de gemeente tot eind juni 2020 huuruitstel verleend aan niet commerciële partijen die een gemeentelijk pand huren. Omdat er nog steeds beperkingen zijn voor activiteiten, heeft het college besloten het huuruitstel te verlengen tot eind augustus.

Financiële gevolgen

De totale kosten als gevolg van Covid-19 worden vooralsnog geschat op € 27 miljoen; de verwachting is dat het Rijk € 19,5 miljoen compenseert, zodat de gemeentelijke kosten € 7,5 miljoen bedragen.

Overzichten

Bekijk hier en hier de toekenningen van het Steunfonds. Bekijk hier het overzicht van de gemeentelijke kosten rondom de coronacrisis en hier de vergoedingen van het Rijk.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.