Josh Walet

GGD Hollands Midden maakt inhaalslag met verwerken corona-cijfers

Afgelopen week zijn bijna 5.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Alphen aan den Rijn. Daar hoort wel een kanttekening bij, zo zegt GGD Hollands Midden. Er is namelijk een inhaalslag gemaakt met het verwerken van positieve coronatesten.

“De afgelopen week steeg het aantal meldingen van positieve coronatesten explosief. Door de hoge aantallen konden de GGD’en sinds 18 januari 2022 niet alle positieve testuitslagen tijdig doorgeven aan het RIVM. Het werkelijke aantal meldingen was dan ook hoger dan de aantallen die het RIVM dagelijks meldde”, schrijft GGD Hollands Midden op het coronadashboard.

De storing gaf om bovenstaande reden een vertekend beeld in de cijfers. Het werkelijke aantal besmettingen lag in werkelijkheid aanzienlijk hoger in week 5, maar door een inhaalslag is op maandag 7 februari een extra hoog aantal positieve testen gemeld. Het weektotaal van week 6 komt met een totaal van 4.983 besmettingen flink hoger uit dan de week ervoor (2.886 besmettingen).

Het aantal ziekenhuisopnames was geen onderdeel van de storingen maar valt met een totaal van 6 opnames ook hoger uit dan de week daarvoor. Er zijn geen mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus in de afgelopen week.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.