Josh Walet

GGD Hollands Midden maakt inhaalslag met verwerken corona-cijfers

Afgelopen week zijn bijna 5.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Alphen aan den Rijn. Daar hoort wel een kanttekening bij, zo zegt GGD Hollands Midden. Er is namelijk een inhaalslag gemaakt met het verwerken van positieve coronatesten.

“De afgelopen week steeg het aantal meldingen van positieve coronatesten explosief. Door de hoge aantallen konden de GGD’en sinds 18 januari 2022 niet alle positieve testuitslagen tijdig doorgeven aan het RIVM. Het werkelijke aantal meldingen was dan ook hoger dan de aantallen die het RIVM dagelijks meldde”, schrijft GGD Hollands Midden op het coronadashboard.

De storing gaf om bovenstaande reden een vertekend beeld in de cijfers. Het werkelijke aantal besmettingen lag in werkelijkheid aanzienlijk hoger in week 5, maar door een inhaalslag is op maandag 7 februari een extra hoog aantal positieve testen gemeld. Het weektotaal van week 6 komt met een totaal van 4.983 besmettingen flink hoger uit dan de week ervoor (2.886 besmettingen).

Het aantal ziekenhuisopnames was geen onderdeel van de storingen maar valt met een totaal van 6 opnames ook hoger uit dan de week daarvoor. Er zijn geen mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus in de afgelopen week.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.