GO Sharing

GO Sharing start met elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn

Deelvervoerbedrijf GO Sharing is vandaag begonnen met het plaatsen van 40 elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkreeg hier eerder een vergunning voor, naast het aanbieden van hun elektrische deelscooters. De e-bikes zijn bedoeld voor de actieve, kortere rit van A naar B, of als laatste vervoersmiddel naar de eindbestemming van een langere reis.

Donderdag 29 september introduceert GO Sharing 40 elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Dit aantal zal in de toekomst verder worden uitgebreid, want volgens de vergunning mag het bedrijf in totaal 100 e-bikes in de gemeente plaatsen. 

Wethouder Relus Breeuwsma is blij met de komst van de elektrische deelfietsen: “Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om een fietsstad te worden. We hopen dan ook dat met de e-bikes van GO Sharing het fietsgebruik wordt gestimuleerd in onze gemeente. Niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook voor het dagelijks gebruik.”

Via de GO Sharing app zijn de e-bikes terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelvoertuigen. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De e-bikes van GO Sharing hebben een actieradius tot 60 kilometer. De accu’s worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s

De elektrische deelfietsen zijn onderdeel van het multimodale aanbod - elektrische scooters, e-bikes en auto’s - waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en staat vaak stil, waardoor het onnodig veel openbare ruimte in beslag neemt. Het is onze missie om een gedragsverandering teweeg te brengen van eigendom van een voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt. Onze deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.