Goud voor Dounia bij de pupillen 1 D1

Dounia van RKSV Wilskracht pakte op zaterdag 7 maart het erepodium en eindigde op de eerste plaats tijdens de Districtswedstrijd turnen.

Op zaterdag 7 maart turnden de instappers en pupillen 1 D1 hun regiowedstrijd in Voorburg. “De instappers mochten vroeg starten en waren erg zenuwachtig. Dit was terug te zien in het turnen, waar het in de training deze week strak en overtuigend was, zag het er vandaag twijfelend uit”, laat RKSV Wilskracht weten.

Mirte greep net naast de medailles en werd vierde. Fayenne eindigde op de achtste plek en werd eerste op balk met een prachtige score van 14.000. Jil vergat een deel van haar vloeroefening en verloor hierdoor helaas kostbare punten, een zestiende plaats voor haar.

In de middag turnde Dounia bij de pupillen 1. Van de week was zij nog een beetje in de war met de brug/balk/vloer oefening, maar op zaterdagochtend was ze daarom extra vroeg opgestaan om alles nog even door te nemen. En met resultaat. Op balk opende ze met meer dan 14 punten, goed voor de eerste plaats. Ook op vloer was ze de beste en op brug eindigde ze op plek twee. In totaal scoorde Dounia 53.667 punten. Een resultaat dat goed was voor een gouden medaille.

Dounia is geplaatst voor de districtsfinale. Voor de andere meiden blijft het nog even spannend of ze ook geplaatst zijn voor de districtsfinale en de toestelfinales tot de doorstroming bekend is.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca vandaag 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.

Advertorial Cultuur vandaag 10:50

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’

Coronavirus in Alphen vandaag 10:05

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.