Goud voor Dounia bij de pupillen 1 D1

Dounia van RKSV Wilskracht pakte op zaterdag 7 maart het erepodium en eindigde op de eerste plaats tijdens de Districtswedstrijd turnen.

Op zaterdag 7 maart turnden de instappers en pupillen 1 D1 hun regiowedstrijd in Voorburg. “De instappers mochten vroeg starten en waren erg zenuwachtig. Dit was terug te zien in het turnen, waar het in de training deze week strak en overtuigend was, zag het er vandaag twijfelend uit”, laat RKSV Wilskracht weten.

Mirte greep net naast de medailles en werd vierde. Fayenne eindigde op de achtste plek en werd eerste op balk met een prachtige score van 14.000. Jil vergat een deel van haar vloeroefening en verloor hierdoor helaas kostbare punten, een zestiende plaats voor haar.

In de middag turnde Dounia bij de pupillen 1. Van de week was zij nog een beetje in de war met de brug/balk/vloer oefening, maar op zaterdagochtend was ze daarom extra vroeg opgestaan om alles nog even door te nemen. En met resultaat. Op balk opende ze met meer dan 14 punten, goed voor de eerste plaats. Ook op vloer was ze de beste en op brug eindigde ze op plek twee. In totaal scoorde Dounia 53.667 punten. Een resultaat dat goed was voor een gouden medaille.

Dounia is geplaatst voor de districtsfinale. Voor de andere meiden blijft het nog even spannend of ze ook geplaatst zijn voor de districtsfinale en de toestelfinales tot de doorstroming bekend is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Dank aan de godin

De Romeinen heersten ruwweg van halverwege de eerste tot het eind van de derde eeuw in ons natte kikkerlandje. Net als de inheemse bevolking aanbaden de Romeinen veel goden en godinnen. Een ervan was Nehalennia, beschermvrouwe van reizigers in het Noordzeegebied.

Coronavirus in Alphen gisteren 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Natuur en recreatie 4 jul. 2020 14:21

Park Zegersloot: "een visitekaartje voor Alphen"

Veel Nederlanders slaan dit jaar een reis naar het buitenland over en gaan in plaats daarvan dit jaar op vakantie in eigen land. Park Zegersloot heeft de afgelopen jaren war veranderingen ondergaan en is nu helemaal klaar voor Nederlandse vakantiegangers. Wethouder Kees van Velzen geeft een rondleiding.