Goud voor Dounia bij de pupillen 1 D1

Dounia van RKSV Wilskracht pakte op zaterdag 7 maart het erepodium en eindigde op de eerste plaats tijdens de Districtswedstrijd turnen.

Op zaterdag 7 maart turnden de instappers en pupillen 1 D1 hun regiowedstrijd in Voorburg. “De instappers mochten vroeg starten en waren erg zenuwachtig. Dit was terug te zien in het turnen, waar het in de training deze week strak en overtuigend was, zag het er vandaag twijfelend uit”, laat RKSV Wilskracht weten.

Mirte greep net naast de medailles en werd vierde. Fayenne eindigde op de achtste plek en werd eerste op balk met een prachtige score van 14.000. Jil vergat een deel van haar vloeroefening en verloor hierdoor helaas kostbare punten, een zestiende plaats voor haar.

In de middag turnde Dounia bij de pupillen 1. Van de week was zij nog een beetje in de war met de brug/balk/vloer oefening, maar op zaterdagochtend was ze daarom extra vroeg opgestaan om alles nog even door te nemen. En met resultaat. Op balk opende ze met meer dan 14 punten, goed voor de eerste plaats. Ook op vloer was ze de beste en op brug eindigde ze op plek twee. In totaal scoorde Dounia 53.667 punten. Een resultaat dat goed was voor een gouden medaille.

Dounia is geplaatst voor de districtsfinale. Voor de andere meiden blijft het nog even spannend of ze ook geplaatst zijn voor de districtsfinale en de toestelfinales tot de doorstroming bekend is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!

Gemeente vandaag 16:48

Burgerzaken op zaterdag gesloten

Vanwege de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt Burgerzaken op dit moment alleen op afspraak.