Josh Walet / Foto uit het archief

Gouden plak voor Maureen Koster op het NK indoor senioren

Zondag 21 februari ging Maureen Koster, woonachtig in Alphen, de strijd op het NK indoor senioren in als favoriet. En die rol maakte ze waar, want ze wist een gouden plak op de 3000m in de wacht te slepen. 

Met een tijd van 8:56,69 minuten bleef ze haar concurrenten Bo Ummels en Diane van Es voor op het NK indoor senioren in Apeldoorn. Bovendien bleef ze met deze tijd opnieuw onder de EK indoor limiet. Over twee weken vindt het EK indoor plaats in het Poolse Torun.

Tijdens het NK indoor senioren kwam ook AAV’er Trystan de Weerdt in actie. Hij kwam uit bij het hoogspringen (1.90m) en de 60mH (8.49sec).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.