Archieffoto Kristien van den Oever

‘Graffiti Wall of Fame’ blijft waarschijnlijk nog vijf jaar langer staan

Een jaar geleden werd bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn als proef een tijdelijke graffitiwand geplaatst. De afgelopen maanden hebben Alphenaren gretig gebruik gemaakt van de graffitiwand. En dat smaakt naar meer.

Het initiatief voor deze graffitiwand kwam van twee Alphense jongeren. Graffitikunstenaar Joost Zwanenburg, onder andere bekend van de muurschilderingen op de Preludeflat, de Fazantflat en een bedrijfsschuur bij het Weteringpad, heeft hen hier toen bij geholpen.

Na goedkeuring van de gemeente werd de ‘Graffiti Wall of Fame’ op zaterdag 24 juli 2021 officieel geopend. De wand staat tussen de dagcamping en het parkeerterrein van Ski- & Snowboard Xperience. De gemeente gaf toen aan dat wanneer na een jaar blijkt dat alle partijen tevreden zijn met de gekozen plek, de wand mag blijven staan.

De proef blijkt een succes want inmiddels is een vergunningaanvraag gedaan om de graffitiwand nog vijf jaar op die plek te laten staan. “De plek wordt frequent gebruikt voor het maken van nieuwe afbeeldingen en we hebben geen klachten gekregen over eventuele overlast in het gebied waar de wand staat”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Hieronder één van de vele creaties die de afgelopen maanden op de ‘Graffiti Wall of Fame’ te zien waren.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Corné Boogaard (@artworkby_cb)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.