Alphen Beweegt
Advertorial Sport

Gratis buitenactiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie

De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt organiseren op maandag 21 december en woensdag 23 december twee leuke buitenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Nu de maatregelen zijn aangescherpt is iedereen genoodzaakt helaas meer binnen te blijven. Gelukkig kunnen activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar wel doorgaan, uiteraard volgens de regels van het RIVM. De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt organiseren daarom op 21 en 23 december van 14:00 tot 16:00 uur twee Samen Actief Kerstspecials. De activiteiten zijn gratis en ieder kind tot en met 12 jaar is welkom. Aanmelden vooraf is verplicht! 

Op maandag 21 december wordt er een toffe activiteit georganiseerd in het Europapark. Trek je sportkleding aan en neem een flesje water mee. Die middag kan je allerlei leuke sport- en spelactiviteiten spelen. Denk aan knotshockey, voetbal, tikkertje of Archery Tag. Er zit voor iedereen iets leuks bij! Meld je hier aan voor deze activiteit

Woensdag 23 december kun je Levend Stratego spelen in het Bentwoud: de vlag verdedigen, sluipen, samenwerken en de vlag veroveren van de tegenstander. Het team dat er als eerst in slaagt om de vijandelijke vlag bij de teamleider te brengen, is de winnaar! Je verzamelt op de het parkeerterrein van BSC Benthuizen. Zorg dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent. Meld je hier aan voor deze activiteit.

Verder staan de buurtsportcoaches de komende weken met Samen Actief in diverse wijken. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn van harte welkom bij deze activiteit. Je herkent de buurtsportcoaches aan hun Alphen Beweegt kleding en de groene of blauwe beachflag die ze bij zich hebben. Benieuwd wanneer ze bij jou in de wijk zijn? Neem een kijkje op de website of Facebookpagina


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.