Green Real Estate

GREEN start bouw multifunctioneel gebouw op Nuon locatie

GREEN REAL ESTATE B.V. geeft woensdag 11 september het startsein voor de bouw van een multifunctioneel gebouw op de Nuon locatie in Alphen aan den Rijn. Wethouder Gerard van As, GREEN en Loostad verrichten samen met het projectteam de start bouwhandeling. Het ontwikkelteam Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. en GREEN rondt hiermee een ontwikkeling af die huisvesting biedt aan een brede doelgroep.

Het project dat gelegen is tussen het spoor en de Prins Bernardlaan in Alphen aan den Rijn kent een lange geschiedenis. Na een jarenlange sanering is het bestemmingsplan nu bijna afgerond en is de opstalontwikkeling tot stand gekomen. Het gebouw biedt straks 63 fijne appartementen voor Woonforte, vijf markante businessunits met een oppervlakte van bijna 1.100 m2 en een plaats voor begeleid wonen in de vorm van 58 zorgappartementen voor Ipse de Bruggen en Philadelphia. Huurders van de appartementen en kopers van de businessunits beschikken daarbij over een eigen parkeerterrein op het maaiveld met ca. 125 parkeerplaatsen. De commerciële ruimten worden door GREEN te koop aangeboden. Aan de noordzijde van het gebouw is een eigen toegangsweg gepland, die een aftakking van de bestaande rotonde zal worden.

De ontwikkeling sluit direct aan op de naastgelegen ontwikkelingen van Woonforte en Thunnissen. Aan de zuidzijde is onlangs een gebouw gerealiseerd voor Woonforte met een commerciële plint, een parkeerlaag op de 1e verdieping en sociale woningbouw. Aan de noordzijde ontwikkelde Thunnissen een project met grondgebonde woningbouw met half verdiepte parkeerkelder. Deze bouw is ook reeds gestart. Met dit project ronden we dan ook de ontwikkeling van een totaal gebied af.

GREEN en Loostad realiseren zo een woon-/werk gebouw, dat aansluit op een duidelijke vraag vanuit de markt en ondernemers vijf exclusieve kansen biedt op een commerciële unit in een levendig gebied op een zichtlocatie. De start bouwhandeling, waarvoor alle betrokken partijen zijn uitgenodigd, zal bestaan uit het heien van een traditionele paal met de projectgroep.

Later op deze middag zal ook de bouwstart van het luxe woongebouw ‘Het Havenhuys’ plaatsvinden als onderdeel van de totaalontwikkeling Baronie Haven. Beide projecten voorzien samen in een huisvesting voor een brede doelgroep. Kortom een goede ontwikkeling voor geheel Alphen aan den Rijn.

De ontwikkeling van het multifunctionele gebouw op de Nuon locatie werd in opdracht van GREEN uitgevoerd door Loostad Vastgoedontwikkeling B.V.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.