Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Grenzeloos leren bij het Scala College

Vorige week logeerden studenten uit Duitsland, Hongarije en Spanje bij Scala-leerlingen die de tweetalige opleiding volgen. Samen hebben zij aan het project ' The River of Challenges' gewerkt waarin water centraal staat.

Ook bij de excursies was water steeds het thema: hoe beschermen Nederland en de omliggende landen zich tegen het water? Leerlingen bezochten onder meer de Molenviergang in Aarlanderveen en de Deltawerken op Neeltje Jans. Ook bezochten leerlingen de Maeslantkering en kregen ze belevenis onderwijs op het strand, waar ze dijken moesten nabouwen om te zien of deze sterk genoeg waren tegen de golven op zee.

Eerder hebben leerlingen uit dezelfde landen in Cordoba, Spanje aan het waterproject gewerkt. Nog dit schooljaar staat een werkweek in Duitsland en Hongarije gepland. Dit internationale project wordt mogelijk gemaakt door Erasmus +, een organisatie die internationale uitwisselingen stimuleert. Het Scala College is geaccrediteerd door deze organisatie. Zo kunnen voor de komende jaren nog meer gesubsidieerde internationale activiteiten georganiseerd worden. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum

Foto album

Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
scala 6.jpg (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)

In diezelfde week ontvingen dertig leerlingen uit klas 2 tweetalig vwo leeftijdsgenoten uit het Franse Plérin. Zij hebben hen een inkijkje gegeven in de Nederlandse cultuur. Zo kwamen zij elke dag met de fiets naar school. Uiteraard stonden ook uitstapjes op het programma. De leerlingen bezochten de Keukenhof en het Anne Frankhuis in Amsterdam. In juni gaan de Scala-leerlingen logeren in Frankrijk

Deze week zijn de leerlingen van klas 1, 2 en 3 tweetalig havo naar Edinburgh. Na de meivakantie staat voor de andere tto-onderbouwklassen de reis naar Londen gepland. Tijdens deze reizen werken leerlingen aan vakgerelateerde opdrachten. Zij vergelijken bijvoorbeeld de prijzen van producten en rekenen deze om naar euro’s of krijgen een opdracht mee van de docenten biologie of geschiedenis. Het eindproduct komt in een digitaal portfolio waarmee leerlingen hun internationale ervaring kunnen aantonen. Met deze internationaliseringsactiviteiten en -opdrachten brengen de tweetalige leerlingen grenzeloos leren letterlijk in praktijk. 


Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.