Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Grenzeloos leren bij het Scala College

Vorige week logeerden studenten uit Duitsland, Hongarije en Spanje bij Scala-leerlingen die de tweetalige opleiding volgen. Samen hebben zij aan het project ' The River of Challenges' gewerkt waarin water centraal staat.

Ook bij de excursies was water steeds het thema: hoe beschermen Nederland en de omliggende landen zich tegen het water? Leerlingen bezochten onder meer de Molenviergang in Aarlanderveen en de Deltawerken op Neeltje Jans. Ook bezochten leerlingen de Maeslantkering en kregen ze belevenis onderwijs op het strand, waar ze dijken moesten nabouwen om te zien of deze sterk genoeg waren tegen de golven op zee.

Eerder hebben leerlingen uit dezelfde landen in Cordoba, Spanje aan het waterproject gewerkt. Nog dit schooljaar staat een werkweek in Duitsland en Hongarije gepland. Dit internationale project wordt mogelijk gemaakt door Erasmus +, een organisatie die internationale uitwisselingen stimuleert. Het Scala College is geaccrediteerd door deze organisatie. Zo kunnen voor de komende jaren nog meer gesubsidieerde internationale activiteiten georganiseerd worden. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum

Foto album

Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
scala 6.jpg (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)
Project Scala College (foto: Scala College)

In diezelfde week ontvingen dertig leerlingen uit klas 2 tweetalig vwo leeftijdsgenoten uit het Franse Plérin. Zij hebben hen een inkijkje gegeven in de Nederlandse cultuur. Zo kwamen zij elke dag met de fiets naar school. Uiteraard stonden ook uitstapjes op het programma. De leerlingen bezochten de Keukenhof en het Anne Frankhuis in Amsterdam. In juni gaan de Scala-leerlingen logeren in Frankrijk

Deze week zijn de leerlingen van klas 1, 2 en 3 tweetalig havo naar Edinburgh. Na de meivakantie staat voor de andere tto-onderbouwklassen de reis naar Londen gepland. Tijdens deze reizen werken leerlingen aan vakgerelateerde opdrachten. Zij vergelijken bijvoorbeeld de prijzen van producten en rekenen deze om naar euro’s of krijgen een opdracht mee van de docenten biologie of geschiedenis. Het eindproduct komt in een digitaal portfolio waarmee leerlingen hun internationale ervaring kunnen aantonen. Met deze internationaliseringsactiviteiten en -opdrachten brengen de tweetalige leerlingen grenzeloos leren letterlijk in praktijk. 


Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.