Janette de Haan
Advertorial Gezondheid en welzijn

Groei & Inzicht: een kijkje achter de schermen

Janette de Haan van Groei & Inzicht is al drie jaar een ervaren familieopsteller en coach. Zij begeleidt jou graag als je vastloopt en het anders wil. Al ruim 19 jaar heeft zij ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassenen. ‘’Door mijn open blik en holistische kijk op de mens, voelen de mensen die bij mij komen zich gehoord en gezien.’’

Bij Janette kan je terecht voor coaching op verschillende levensgebieden, maar de kern zit wel in dat zij het belangrijk vindt om mensen echt te horen en te zien. Met alles wat er is. ‘’Ik ben van mening dat een probleem nooit op zichzelf staat, maar altijd ergens vandaan komt. Door te kijken naar wat er onder het gedrag of onder een probleem ligt, krijg je een veel completer beeld”, zegt Janette. Of het nou gaat om een moeilijke relatie met je ouders, een te groot verantwoordelijkheidsgevoel of een (onvervulde) kinderwens.

Haar verhaal

‘’In 2009 kwam mijn moeder te overlijden na een kort ziekbed. Ik heb toen geen afscheid kunnen nemen en daar heb ik best wel een tijdje mee geworsteld. Tot ik op gegeven moment in aanraking kwam met familieopstellingen.’’ Janette heeft toen een hele mooie opstelling gehad, een rouwceremonie. ‘’Ik had hierbij echt het gevoel dat ik afscheid heb kunnen nemen van mijn moeder.’’

“Op dat moment dacht ik, ‘wow, hier moet ik echt iets mee doen’.” Een paar jaar later zette zij daad bij het woord en startte ze met de opleiding familieopstellingen. Dat verliep zo goed dat zij drie jaar geleden haar eigen bedrijf opzette. ‘’Na 12,5 jaar in loondienst bij dezelfde stichting vond ik het wel tijd worden voor mijn eigen bedrijf,’’ laat Janette enthousiast weten.

Familieopstelling

Bij een familieopstelling denk je misschien gelijk dat je met je hele familie aan de slag moet, maar niets is minder waar. Je kunt op verschillende manieren werken met familieopstellingen. Janette maakt vaak gebruik van poppetjes die het probleem en de personen die daarbij horen symboliseren. ‘’Vanuit daar gaan we samen op zoek naar mogelijke oorzaken. Door het in kaart brengen van de situatie, met de hulp van tekeningen en poppetjes, krijg jij inzicht in jouw gevoelens en blokkades en ontstaat er ruimte om weer op je eigen plek te gaan staan.’’

Kinderwens opstellingen

De laatste tijd doet Janette ook veel opstellingen rondom het thema kinderwens. ‘’Dit kunnen vrouwen of stellen zijn die graag een kindje willen maar het niet gemakkelijk gaat, mensen die in een vruchtbaarheidstraject zitten of mensen die uiteindelijk te horen krijgen dat het niet mogelijk is om kinderen te krijgen.’’ Een opstelling geeft veel inzicht en is ook manier om rouw of verdriet een plek te geven.

Een sessie bij Groei & Inzicht duurt ongeveer 1,5 uur. ‘’Hoe vaak mensen terugkomen wisselt heel erg. Wat ik wel merk is dat sessies met een opstelling erin verwerkt vaak snel resultaat geven. Je krijg best wel snel inzicht van waaruit je weer verder kunt.’’ Een kinderwensopstelling is vaak eenmalig, maar als er bijvoorbeeld sprake is van stress, onzekerheid, angst of een groot gemis, zijn vaak een aantal sessies nodig.

Heb je na het lezen van dit artikel het gevoel dat Janette iets voor je kan betekenen? Of ben je aan het oriënteren en wil je graag wat meer informatie? Kijk dan snel op de website van Groei & Inzicht. Het eerste contact is altijd vrijblijvend en gratis.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:42

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Sport gisteren 16:06

20 van Alphen heeft nieuwe routes

Sta jij al te trappelen voor een nieuwe editie van de 20 van Alphen? Lees dan vooral verder, want op 12 maart 2023 is het weer zover. Dit jaar met nieuwe routes. Aan welke afstand je ook meedoet in maart, je loopt over een nieuw parcours.

Politie en handhaving gisteren 14:24

Politie zoekt getuige van incident café Schatjes

In de nacht van 21 op 22 januari heeft omstreeks 02:00 uur een conflict plaatsgevonden in het café Schatjes in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar getuige.