Janette de Haan
Advertorial Gezondheid en welzijn

Groei & Inzicht: een kijkje achter de schermen

Janette de Haan van Groei & Inzicht is al drie jaar een ervaren familieopsteller en coach. Zij begeleidt jou graag als je vastloopt en het anders wil. Al ruim 19 jaar heeft zij ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassenen. ‘’Door mijn open blik en holistische kijk op de mens, voelen de mensen die bij mij komen zich gehoord en gezien.’’

Bij Janette kan je terecht voor coaching op verschillende levensgebieden, maar de kern zit wel in dat zij het belangrijk vindt om mensen echt te horen en te zien. Met alles wat er is. ‘’Ik ben van mening dat een probleem nooit op zichzelf staat, maar altijd ergens vandaan komt. Door te kijken naar wat er onder het gedrag of onder een probleem ligt, krijg je een veel completer beeld”, zegt Janette. Of het nou gaat om een moeilijke relatie met je ouders, een te groot verantwoordelijkheidsgevoel of een (onvervulde) kinderwens.

Haar verhaal

‘’In 2009 kwam mijn moeder te overlijden na een kort ziekbed. Ik heb toen geen afscheid kunnen nemen en daar heb ik best wel een tijdje mee geworsteld. Tot ik op gegeven moment in aanraking kwam met familieopstellingen.’’ Janette heeft toen een hele mooie opstelling gehad, een rouwceremonie. ‘’Ik had hierbij echt het gevoel dat ik afscheid heb kunnen nemen van mijn moeder.’’

“Op dat moment dacht ik, ‘wow, hier moet ik echt iets mee doen’.” Een paar jaar later zette zij daad bij het woord en startte ze met de opleiding familieopstellingen. Dat verliep zo goed dat zij drie jaar geleden haar eigen bedrijf opzette. ‘’Na 12,5 jaar in loondienst bij dezelfde stichting vond ik het wel tijd worden voor mijn eigen bedrijf,’’ laat Janette enthousiast weten.

Familieopstelling

Bij een familieopstelling denk je misschien gelijk dat je met je hele familie aan de slag moet, maar niets is minder waar. Je kunt op verschillende manieren werken met familieopstellingen. Janette maakt vaak gebruik van poppetjes die het probleem en de personen die daarbij horen symboliseren. ‘’Vanuit daar gaan we samen op zoek naar mogelijke oorzaken. Door het in kaart brengen van de situatie, met de hulp van tekeningen en poppetjes, krijg jij inzicht in jouw gevoelens en blokkades en ontstaat er ruimte om weer op je eigen plek te gaan staan.’’

Kinderwens opstellingen

De laatste tijd doet Janette ook veel opstellingen rondom het thema kinderwens. ‘’Dit kunnen vrouwen of stellen zijn die graag een kindje willen maar het niet gemakkelijk gaat, mensen die in een vruchtbaarheidstraject zitten of mensen die uiteindelijk te horen krijgen dat het niet mogelijk is om kinderen te krijgen.’’ Een opstelling geeft veel inzicht en is ook manier om rouw of verdriet een plek te geven.

Een sessie bij Groei & Inzicht duurt ongeveer 1,5 uur. ‘’Hoe vaak mensen terugkomen wisselt heel erg. Wat ik wel merk is dat sessies met een opstelling erin verwerkt vaak snel resultaat geven. Je krijg best wel snel inzicht van waaruit je weer verder kunt.’’ Een kinderwensopstelling is vaak eenmalig, maar als er bijvoorbeeld sprake is van stress, onzekerheid, angst of een groot gemis, zijn vaak een aantal sessies nodig.

Heb je na het lezen van dit artikel het gevoel dat Janette iets voor je kan betekenen? Of ben je aan het oriënteren en wil je graag wat meer informatie? Kijk dan snel op de website van Groei & Inzicht. Het eerste contact is altijd vrijblijvend en gratis.


Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 17:10

Maak je fiets winterklaar met VoorFietsen

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat de straten langzaam maar zeker bedekt raken met de gevallen bladeren. Een prachtig gezicht, maar ook een signaal dat de wegen en fietspaden glad kunnen worden. Als je je afvraagt of jouw fiets klaar is voor de komende wintermaanden, dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Maak een afspraak bij VoorFietsen om jouw fiets winterproof te maken en geniet zorgeloos van je fietstochten.

Politie en handhaving gisteren 16:19

Vermiste Louiza Loukili (16) terecht

De zestienjarige Louiza werd sinds 15 september vermist en is inmiddels na bijna drie weken in goede gezondheid gevonden.

Advertorial Winkels gisteren 15:24

Al 3 jaar lekker borrelen bij Taste aan den Rijn

Delicatessenwinkel Taste aan den Rijn is jarig! Haar deuren zijn al geopend sinds oktober 2020, wat betekent dat de winkel inmiddels 3 jaar lang de Alphenaren voorziet van lekkernijen. Om dit te vieren heeft Taste aan den Rijn een actie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 14:32

Zwemwaterseizoen eindigt na een succesvolle zomer

Op 1 oktober is het zwemwaterseizoen van 2023 officieel beëindigd. Alle maatregelen zijn ingetrokken bij zwemlocaties. Na het succes van afgelopen zomer bij zwemlocatie Zegersloot, komt het waterseizoen tot zijn einde.

Advertorial Cinema gisteren 13:38

The Blue Caftan op de Coming Out Day bij Parkvilla

De acteerprestaties van Saleh Bakri en Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film genaamd The Blue Caftan. Parkvilla vertoont deze film in het kader van de Coming Out Day op woensdag 11 oktober 2023.

Overige gisteren 12:45

Juffrouw Gerda na 49 jaar met pensioen

Als je bij De Thermen2 komt zul je haar wel kennen. Gerda is jarenlang hét gezicht geweest van het zwembad. Nu, na bijna een halve eeuw gaat ze met pensioen.