Advertorial Politiek

Groene Vinger in Kerk & Zanen wordt bijenparadijs

De Groene Vinger wordt een bijenparadijs. Dat meldt wethouder Kees van Velzen: "We willen dit laatste stukje groen in de wijk aansluiten op de stadslandbouw en de natuurspeelplaats." De voorzieningen voor bijen worden gecombineerd met wandelpaden.

De Groene Vinger is het laatste stukje onbebouwde grond in de wijk Kerk & Zanen. Dat blijft ook zo, omdat deze locatie niet geschikt is om te bebouwen door de structuur van de grond. Dat maakt dat dit natuurgebied ook natuurgebied kan blijven. In de Groene Vinger is aan de stadskant al stadslandbouw en een natuurspeelplaats ingericht. Nu komt daar een bijenparadijs met de naam ‘Bijenidylle Groene Vinger’ bij.

Bijenhotels
De inrichting bestaat uit een padenstructuur, zodat de wijkbewoners kunnen genieten van de relatieve rust in de stad. Voor de bijen worden onder meer fruitbomen en andere bloeiende planteng geplant en er wordt voorzien in bijenhotels.
Het nabij gelegen Archeon heeft ook een insectenvriendelijke inrichting en de bijen en andere insecten van Archeon krijgen er zo een extra foerageergebied bij.

Groene Cirkels
Dat de gemeente Alphen aan den Rijn niet alleen rekening houdt met bestuivende insecten, zoals bijen, maar ook actief bevordert dat deze een plaats vinden binnen de gemeente blijkt niet alleen uit dit project. Ook bijvoorbeeld de met inheemse bloeiende planten ingezaaide bermen horen hierbij. Alphen werkt al langer mee aan Groene Cirkel Bijenlandschap.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 22:32

Alphenaar Ricardo van den Belt wint tv-programma

Vrijdagavond 20 september om 20:30 uur werd de finale uitgezonden van het televisieprogramma Helden door de modder VIPS. Alphenaar Ricardo van den Belt heeft samen met zijn team de beker gewonnen.

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Fiets

Alphen aan den Rijn krijgt een beleidsplan voor fietsen, het Programma Fiets. Het programma vervangt de al jaren in zwang zijnde Fietsknelpunten Top 10 van de Fietsersbond.

Evenementen gisteren 15:11

Open dag Dierenambulance Alphen

Op zondag 29 september houdt Dierenambulance Alphen aan den Rijn een open dag. Van 13:00 tot 16:00 is iedereen van harte welkom.  

Overige gisteren 14:19

Repair Café bij Kringloop Alphen

Blijft uw breimachine steeds haken? Donderdag 26 september organiseert Kringloop Alphen aan den Rijn het Repair Café.