Josh Walet
Advertorial Winkels

Groter, moderner en duurzamer: de vernieuwde Albert Heijn is een winkel om trots op te zijn

Na een grootse en ingrijpende verbouwing is de Albert Heijn in De Aarhof nu één van de nieuwste en modernste filialen van Nederland. Volgens supermarktmanager René de Boer en Marcel Dammers van SB Real Estate is het een voorbode voor wat de rest van het winkelcentrum te wachten staat. “Het is de eerste stap naar een vernieuwde Aarhof.”

Al langere tijd is het een wens van Albert Heijn om het filiaal in winkelcentrum De Aarhof grondig onder handen te nemen. Met het oog op deze verbouwing werd supermarktmanager René de Boer zes jaar geleden naar het filiaal gehaald. “Net als de rest van het winkelcentrum was de Albert Heijn zichtbaar ingehaald door de tijd. Het filiaal in De Aarhof is daarnaast ook één van de oudste filialen in Nederland. Een grootse en ingrijpende verbouwing was dan ook echt nodig”, begint hij.

Complexe puzzel

Met de verbouwing werd een aantal maanden geleden al begonnen. De winkel kon toen openblijven, maar op 14 augustus ging het filiaal wel voor twee weken dicht om de verbouwing af te ronden. De Boer geeft toe dat hij die dag wel enige spanning voelde toen hij de sleutel inleverde, maar dat bleek nergens voor nodig. “Ik heb met veel bewondering naar het bouwteam gekeken. Met tientallen mensen hebben zij twee weken lang keihard doorgewerkt. Geen moment heb ik enige vorm van stress bij ze gezien. Het was als een geoliede machine. Dat was geweldig om te zien”, vertelt hij.

Ondanks dat de verbouwing soepel verliep, was het zeker geen eenvoudige opgave. “Het was een complexe puzzel”, stelt De Boer. “Ten eerste moesten we de verbouwing grotendeels uitvoeren zonder dat winkelend personeel daar overlast van zou ervaren. Ook moesten we rekening houden met de verbouwing van De Aarhof die de komende jaren plaats zal gaan vinden”, zegt De Boer.

Daarover is intensief contact geweest met SB Real Estate, dat sinds augustus 2019 de eigenaar is van het winkelcentrum. “Er is bijvoorbeeld veel contact geweest over het watergekoelde systeem dat bij de Albert Heijn is geplaatst. De restwarmte hiervan zullen we straks namelijk gaan koppelen aan de woningen die straks worden gerealiseerd”, vertelt Marcel Dammers. “Het is een efficiënte en duurzame oplossing, maar vergde wel de nodige planning.”

Zo trots als een pauw

Dinsdag was het moment daar dat de gloednieuwe supermarkt werd geopend. Als De Boer ons een rondleiding geeft door de vernieuwde winkel, wordt al snel duidelijk dat er niemand trotser is op het eindresultaat dan hij. Met een glimlach van oor tot oor laat hij de vernieuwde versafdeling zien, met een uitgebreider assortiment, dry misting om de producten langer vers te houden en grote beeldschermen met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. En natuurlijk de borrelafdeling, misschien wel favoriet bij De Boer.

Waar hij het meest trots op is? Daar kan hij niet één antwoord geven. “Het is echt een optelsom. Dat we nu veel meer ruimte hebben is één van de dingen waar ik erg blij mee ben. Op een zaterdag was het namelijk vaak zo druk dat klanten nog maar weinig bewegingsruimte hadden. Elke centimeter van de winkel stond onder druk. Als je nu ziet hoe breed de gangpaden zijn, is dat een flinke verbetering waar ook klanten erg blij mee zijn”, glundert hij. “Maar denk ook aan de mogelijkheid om af te rekenen met zelfscan. Dat geeft veel meer gemak.”

Daarnaast is het assortiment flink uitgebreid. Niet alleen op de versafdeling, maar ook de andere afdelingen zijn erop vooruit gegaan. “We kregen vaak van klanten te horen dat ze bepaalde producten misten. Doordat wij actief hebben meegedacht over de nieuwe winkel, hebben we veel van deze wensen terug kunnen brengen in onze vernieuwde supermarkt.” Klanten reageren dan erg positief. “Neem bijvoorbeeld een mevrouw van 81 jaar. Zij haalt al jaren haar boodschappen bij ons, maar moest voor glutenvrije crackers altijd naar een ander filiaal. Zij kwam naar mij toe om te vertellen hoe blij ze was dat ze de glutenvrije crackers nu ook bij ons kon halen. Dat soort verhalen maken mij een gelukkig mens.”

De verbouwing van de Albert Heijn zien De Boer en Dammers als een voorbode voor de ontwikkeling van de hele Aarhof. “Deze grootse en ingrijpende verbouwing was de eerste fysieke ingreep in het winkelcentrum. Door het goede en intensieve contact is dat zo vlot verlopen dat we niet kunnen wachten om de rest van het winkelcentrum ook grondig aan te pakken. Het is indrukwekkend”, vindt Dammers. De Boer knikt instemmend. “Daar sluit ik me volledig bij aan. Wat we met elkaar hebben neergezet is iets om trots op te zijn. Het is de eerste stap naar een vernieuwde Aarhof.”


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 16:52

De mooiste geschenken vind je bij La Bodega ‘87

De feestdagen staan voor de deur! Aankomend weekend is het Sinterklaas en voor je het weet is het kerst. Ben je nog op zoek naar een mooi geschenk? Bij La Bodega '87 vind je geschenken die zeker weten in de smaak vallen! Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment en de mogelijkheden.