Haring on the Docks, groots haringfestijn in Alphen

Dit jaar krijgt Alphen aan den Rijn een groots haringfestijn. Op vrijdag 21 juni vindt op het terrein van De Werf het evenement ‘Haring on the Docks’ plaats. Natuurlijk staat de Hollandse Nieuwe centraal, maar de bezoekers kunnen ook genieten van ander eten, van allerlei versnaperingen en van muziek. Onder andere Menno Aben, bekend van The Voice of Holland, komt een optreden verzorgen.

Haring on the Docks wordt georganiseerd door de Alphense ondernemer Sietse Kromhout en is bedoeld voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken. Sietse is al jaren verantwoordelijk voor tal van (haring)feestjes op bestaande horecalocaties, maar met Haring on the Docks pak hij flink uit. Zo gaat het eerste haringvaatje op Amerikaanse wijze geveild worden. De opbrengst komt ten goede aan de Alphense Hospice Groep, waar mensen die terminaal zijn de laatste periode van hun leven kunnen doorbrengen.  

Kaartverkoop
Bezoekers moeten een entreekaartje kopen, maar daarvoor kunnen zij zich de avond te goed doen aan de lekkerste haring. In tal van standjes worden verder drankjes en ander eten tegen betaling aangeboden. De kaartverkoop (via Alphens.nl) begint 15 april.

Naast Menno Aben treden ondermeer DJ Saxifonist en de Alphense formatie NoHarm op. Zij treden op in een feesttent. Voor deze tent wordt een terras gerealiseerd, waarop tafels staan die door ondernemers kunnen worden gehuurd. Daar kunnen zij dan samen met hun relaties, personeel, familie en vrienden genieten van een avondvullend programma.

Sluizeman
Haring on the Docks krijgt medewerking van de gemeente Alphen aan den Rijn, Pizzeria Is Morus, ALFREDS, LeKroket en natuurlijk visspecialist Sluizeman.

De VOA houdt voor de opening van Haring on the Docks samen met BDO een haringparty op het terrein van De Werf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

Financiële situatie Alphen aan den Rijn beter dan verwacht

De gemeenteraad moet in juli de financiën van Alphen aan den Rijn bespreken. Het positieve bericht is dat er over 2019 een kleine plus van 3,5 miljoen euro is. Naar verwachting zal dat vanaf 2020 wel anders zijn.

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.