Harmonie Arti

Harmonie Arti luidt het jaar uit in de Adventskerk

Op vrijdag 9 december luidt Harmonie Arti Alphen samen met stadsorganist Simon Stelling het jaar 2022 uit met een concert in de 100-jarige Adventskerk. Met een hoofdrol voor de componist voor orgel en orkest Camille Saint-Saens, brengen Simon Stelling en Arti een afwisselend programma.

Harmonie Arti speelt al sinds de oprichting in 1908 minimaal één keer per jaar in de kerk op deze plek in het centrum. Met de brand in april 1916 waarbij de voorganger van de Adventskerk verloren ging, moest ook Arti voor haar concerten uitwijken naar andere locaties. Maar de nieuwe kerk die in 1923 werd geopend, is met zijn akoestiek en sfeervolle glas in lood-ramen een van de meest geliefde concertlocaties voor Arti in Alphen aan den Rijn.

100-jarige Adventskerk

Het eeuwfeest van de Adventskerk kon dan ook niet voorbij gaan zonder dat Arti hier een concert geeft. Op vrijdag 9 december spelen de concertharmonie onder leiding van Jan Gerrit Adema en stadsorganist Simon Stelling een afwisselend programma met Frans, Brits en Nederlands repertoire, apart én gezamenlijk. De imposante klank van het beroemde Steinmeyer-orgel dat de afgelopen jaren werd gerestaureerd, vormt een indrukwekkende combinatie met dat van de concertharmonie Arti.

Het concert begint om 20.00 uur, om 19.30 uur gaat de Adventskerk open. Het concert is zonder pauze, en na afloop is er gelegenheid voor een drankje in de foyer van de kerk. Kaarten kosten €10,- (t/m 16 jaar €5) en zijn te koop aan de zaal.

Meer informatie over het concert en over Arti is te vinden op www.arti-alphen.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.