Josh Walet

Hefbrug Boskoop afgesloten voor onderhoud

In juli en augustus 2020 voert de Provincie Zuid-Holland werkzaamheden uit aan de hefbrug in Boskoop, zodat de brug weer een tijd mee kan tot het planmatig onderhoud in 2024. De brug wordt vanaf 12 juli tot en met 8 augustus helemaal afgesloten voor het wegverkeer.

Voor fietsers en voetgangers ligt er een pontonbrug. In het weekend van 18 en 19 juli kan er niet gevaren worden bij de hefbrug. Daarvoor en daarna zijn er elke 24 uur vijf doorvaartmomenten. Tijdens deze momenten wordt de pontonbrug naar de kant gedraaid, zodat het vaarwegverkeer kan passeren. Deze tijden zijn 06:00 tot 06:30 uur, 10:45 tot 11:45 uur, 14:45 tot 15:45 uur, 19:00 tot 19:30 uur, 23:00 tot 23:30 uur.

Wat wordt er verbeterd?

De bestaande kooiladders worden vervangen en er worden veiligheidshekjes aangebracht. Ook worden de hijs- en neerhaalkabels vervangen. Daarnaast wordt op een aantal plekken een beschermende laag aangebracht om materiaalafname door roestvorming te voorkomen. Tot slot wordt de achterzijde van het beweegbare deel van de brug gerepareerd.

Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Zuid-Holland.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.