Ingezonden

Heldhaftige ingreep van Robert Grootenhuijs voorkomt incident met boten in de Oude Rijn

Het leek net een scène uit een film. Een gehuurde boot was niet goed afgemeerd en dreef midden op de Oude Rijn. Omdat er een groot schip aankwam en een botsing aanstaande leek, greep Robert Grootenhuijs in. In zijn onderbroek sprong hij het water in om de boot weg te trekken.

Woensdagmiddag hadden mensen een boot gehuurd. Deze hadden zij even aangemeerd langs de kade ter hoogte van het Rijnplein. Opeens kreeg een medewerker van Grandcafé de Zaak een telefoontje dat hun boot midden op de Oude Rijn dreef. Dat zorgde voor lichte paniek, want er kwam een grote boot aan.

Gelukkig was daar Robert Grootenhuijs, de eigenaar van Grandcafé de Zaak. Op dat moment zat hij op het terras in verband met een zakelijke afspraak. Toen hij doorkreeg dat er wat gaande was, twijfelde hij geen moment om erheen te rennen. Grootenhuijs trok in rap tempo zijn kleding uit en sprong vervolgens in zijn onderbroek het water in.

Ondertussen kwam de grote boot dichterbij, maar die kon weinig snelheid minderen. Door het snelle handelen van Grootenhuijs wist hij een aanvaring te voorkomen. Hij trok de boot net op tijd weg uit het midden van de Oude Rijn, zodat de grote boot zonder problemen voorbij kon varen. Alsof er niks gebeurd was vervolgde hij zijn zakelijke afspraak met een rondleiding. Daarna was het even afdouchen bij Alle Hens.

robert grootenhuijs heldhaftige actie.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Werken vandaag 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.