Ingezonden

Heldhaftige ingreep van Robert Grootenhuijs voorkomt incident met boten in de Oude Rijn

Het leek net een scène uit een film. Een gehuurde boot was niet goed afgemeerd en dreef midden op de Oude Rijn. Omdat er een groot schip aankwam en een botsing aanstaande leek, greep Robert Grootenhuijs in. In zijn onderbroek sprong hij het water in om de boot weg te trekken.

Woensdagmiddag hadden mensen een boot gehuurd. Deze hadden zij even aangemeerd langs de kade ter hoogte van het Rijnplein. Opeens kreeg een medewerker van Grandcafé de Zaak een telefoontje dat hun boot midden op de Oude Rijn dreef. Dat zorgde voor lichte paniek, want er kwam een grote boot aan.

Gelukkig was daar Robert Grootenhuijs, de eigenaar van Grandcafé de Zaak. Op dat moment zat hij op het terras in verband met een zakelijke afspraak. Toen hij doorkreeg dat er wat gaande was, twijfelde hij geen moment om erheen te rennen. Grootenhuijs trok in rap tempo zijn kleding uit en sprong vervolgens in zijn onderbroek het water in.

Ondertussen kwam de grote boot dichterbij, maar die kon weinig snelheid minderen. Door het snelle handelen van Grootenhuijs wist hij een aanvaring te voorkomen. Hij trok de boot net op tijd weg uit het midden van de Oude Rijn, zodat de grote boot zonder problemen voorbij kon varen. Alsof er niks gebeurd was vervolgde hij zijn zakelijke afspraak met een rondleiding. Daarna was het even afdouchen bij Alle Hens.

robert grootenhuijs heldhaftige actie.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 13:14

Druk weekend voor de Alphense Reddingsbrigade

Dit jaar is een pilot van start gegaan voor toezicht houden bij de Zegerplas. De Alphense Reddingsbrigade (ARB) vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan genieten van het water en zet zich hier graag voor in. Afgelopen weekend stonden zij weer naast de Speelvijver.

Maatschappelijk vandaag 11:58

Diamantweek 2022: een week vol complimenten en verrassingen

15 augustus arriveren 28 kinderen uit Amsterdam en hun begeleiders van Combiwel in Alphen aan den Rijn voor een week vol verrassingen én complimenten. Het idee is om de kinderen van 11-15 jaar die het op één of meerdere gebieden minder makkelijk hebben een onvergetelijke week te geven in hun eigen land.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:31

Verandert mijn leven als ik voor je zorg?

De Bibliotheek Rijn en Venen organiseert op dinsdag 20 september van 14:00 uur tot 17:00 uur de speciale meet-up “Moeder aan de lijn” in Parkvilla. Deze bijeenkomst is voor iedereen die zorgt of daarmee een keer te maken krijgt. Onder leiding van Eric Corton gaan mantelzorgers met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen aan de hand van fragmenten uit de film Moeder aan de lijn.