CDA / Van Egmond Architecten

Het CDA is blij met de snelle oplevering van huurwoningen Zaagmolenweg

In 2020 schreef Jeroen van Gool (lijsttrekker CDA) een initiatiefvoorstel om tijdelijke woningbouw voor starters en alleenstaanden te realiseren. Het voorstel vroeg het college gebieden in Alphen-Stad en de kernen aan te wijzen waarbinnen op korte termijn tijdelijke woningen voor starters of alleenstaanden mogelijk gemaakt kunnen worden. 

De raad ging hier unaniem in mee en nu zijn de eerste (91!) woningen aan de Zaagmolenweg in zicht. In de zomer zullen de huurwoningen worden opgeleverd. 

Jeroen van Gool: “Wat een mooi project! Voor de mensen, zoals starters en jongeren, voor wie het op dit moment moeilijk is om aan een woning te komen, is dit echt een uitkomst. Wat ons betreft mag dit opvolging krijgen op andere locaties in onze gemeente.” 

De tijdelijke woningen blijven voor een minimale periode van vijftien jaar staan. De woningen zijn tijdelijk omdat deze snel gerealiseerd kunnen worden op plekken die eigenlijk helemaal niet bestemd zijn voor woningbouw. Jeroen van Gool: “Zo kunnen wij de tijd die nodig is om permanente woningbouw te realiseren overbruggen." 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.