Ingezonden

Het meest liefdevolle moment van Alphen aan den Rijn

Voor de 5e maal verzorgt de serviceclub Round Table 84 Oude Rijn het meest liefdevolle evenement van Alphen aan den Rijn. Op woensdag 8 februari aanstaande organiseren de heren dit voor de bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners. Die krijgen dit jaar niet alleen een geheel verzorgd diner aangeboden, maar ook een Generatie Lunch.

In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. "Zij zijn een vaak vergeten groep die ook de nadelen ervaren van de opname van hun geliefde in een verzorgingshuis. Waar bewoners iedere dag zorg en aandacht ontvangen, komt de partner er veelal alleen voor te staan", stelt Martin Kalkhoven, voorzitter van RT84. Op de dag van de liefde wil de serviceclub op deze manier de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten.

De opzet lijkt simpel, maar de uitwerking is bijzonder. "Het is juist het laagdrempelige karakter en de simpele boodschap van liefde, die als enorm bijzonder wordt ervaren door de geliefden. Het zijn echt de kleine dingen die het doen", aldus de directrice van Oudshoorn.

In 2021 kon het evenement niet doorgaan wegens de Coronapandemie en ook in 2022 kon de traditionele opzet geen doorgang vinden. Toen hebben de heren van de RT84 een alternatieve opzet bedacht en alle bewoners van Oudshoorn een diner aangeboden met de maaltijdboxen van het ’S Molenaarsbrug Be Your Own Chef concept.

In deze editie is ervoor gekozen om weer terug te keren naar het traditionele karakter met een diner op het Dorpsplein en wederom de Generatie Lunch. “Dit is een lunch waarin alleenstaande bewoners met een (klein)zoon of (klein)dochter kunnen genieten van een liefdevol moment”, vertelt Robin van Woerden (voorzitter Service Commissie) ons vol trots. “Zo blijft het Valentijnsdiner echt voor de geliefden en geven we nog meer bewoners een mooie herinnering.”

Sponsoring

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via sponsoring. Dit jaar zullen er maar liefst 70 bewoners (en gezelschap) worden verwend met een liefdevol diner of lunch. Beiden worden bereidt door de chefkok(s) van de Alphense restaurants ‘s Molenaarsbrug, Maggie Blue en Wet ‘n Wild.

Om het helemaal op en top te laten verlopen zoekt RT84 sponsoren. De serviceclub doet dan ook een oproep om sponsorbijdragen aan te melden via events@roundtable84.nl. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar een bijdrage in bijvoorbeeld de aankleding, uitnodigingen of fotografie is ook welkom.

Daarnaast is er ook een crowdfunding pagina geopend, zodat iedereen die dit evenement wil steunen een bijdrage kan doen.

Laten we er als gemeente ook in 2023 een prachtige herinnering van maken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.