Ingezonden

Het meest liefdevolle moment van Alphen aan den Rijn

Voor de 5e maal verzorgt de serviceclub Round Table 84 Oude Rijn het meest liefdevolle evenement van Alphen aan den Rijn. Op woensdag 8 februari aanstaande organiseren de heren dit voor de bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners. Die krijgen dit jaar niet alleen een geheel verzorgd diner aangeboden, maar ook een Generatie Lunch.

In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. "Zij zijn een vaak vergeten groep die ook de nadelen ervaren van de opname van hun geliefde in een verzorgingshuis. Waar bewoners iedere dag zorg en aandacht ontvangen, komt de partner er veelal alleen voor te staan", stelt Martin Kalkhoven, voorzitter van RT84. Op de dag van de liefde wil de serviceclub op deze manier de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten.

De opzet lijkt simpel, maar de uitwerking is bijzonder. "Het is juist het laagdrempelige karakter en de simpele boodschap van liefde, die als enorm bijzonder wordt ervaren door de geliefden. Het zijn echt de kleine dingen die het doen", aldus de directrice van Oudshoorn.

In 2021 kon het evenement niet doorgaan wegens de Coronapandemie en ook in 2022 kon de traditionele opzet geen doorgang vinden. Toen hebben de heren van de RT84 een alternatieve opzet bedacht en alle bewoners van Oudshoorn een diner aangeboden met de maaltijdboxen van het ’S Molenaarsbrug Be Your Own Chef concept.

In deze editie is ervoor gekozen om weer terug te keren naar het traditionele karakter met een diner op het Dorpsplein en wederom de Generatie Lunch. “Dit is een lunch waarin alleenstaande bewoners met een (klein)zoon of (klein)dochter kunnen genieten van een liefdevol moment”, vertelt Robin van Woerden (voorzitter Service Commissie) ons vol trots. “Zo blijft het Valentijnsdiner echt voor de geliefden en geven we nog meer bewoners een mooie herinnering.”

Sponsoring

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via sponsoring. Dit jaar zullen er maar liefst 70 bewoners (en gezelschap) worden verwend met een liefdevol diner of lunch. Beiden worden bereidt door de chefkok(s) van de Alphense restaurants ‘s Molenaarsbrug, Maggie Blue en Wet ‘n Wild.

Om het helemaal op en top te laten verlopen zoekt RT84 sponsoren. De serviceclub doet dan ook een oproep om sponsorbijdragen aan te melden via events@roundtable84.nl. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar een bijdrage in bijvoorbeeld de aankleding, uitnodigingen of fotografie is ook welkom.

Daarnaast is er ook een crowdfunding pagina geopend, zodat iedereen die dit evenement wil steunen een bijdrage kan doen.

Laten we er als gemeente ook in 2023 een prachtige herinnering van maken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport vandaag 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.