De Werf
Advertorial Overige

Het wordt zomer op De Werf!

De culturele en ambachtelijke broedplaats De Werf is straks in mei de plek waar de bevrijding wordt gevierd alsof het weer 1945 is. Als de evenementenvergunning wordt afgegeven, wordt hier ‘Het wordt zomer’ gespeeld.

In mei is het 75 jaar geleden dat ook Alphen aan den Rijn werd bevrijd. Ter gelegenheid daarvan slaan verschillende culturele organisaties de handen ineen om de bijzondere theaterproductie ‘Het wordt zomer’ te maken. Ook ondernemers van De Werf doen daaraan mee! De tien voorstellingen worden gespeeld tussen 20 en 31 mei in De Werf aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn.

De voorstelling is opgebouwd uit aangrijpende scènes uit de oorlog of de nadagen na de bevrijding in mei 1945. De verhalen komen uit alle kernen van Alphen aan den Rijn. Na de voorbereidingsperiode afgelopen maanden waarin werd gezocht naar subsidies en een geschikte locatie (De Werf dus!) en het script werd geschreven, wordt nu gestart met audities en repetities en het zoeken naar vrijwilligers achter de schermen.

Wie als acteur of actrice wil meespelen in ‘Het wordt zomer’, wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden voor de auditie-dag op zondag 23 februari. Maar er zijn ook vele handen achter de schermen nodig.

Heb je tijd en zin om met deze bijzondere productie mee te doen? In welke vorm dan ook? Stuur dan een mailtje naar voorstellinghetwordtzomer@gmail.com met je naam, leeftijd, waar je je voor aanmeldt en eventueel je ervaring daarin.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.