Alrijne Ziekenhuis

Hier moet je rekening mee houden als je een afspraak in het Alrijne Ziekenhuis hebt

Een bezoek aan de polikliniek van het Alrijne Ziekenhuis is weer mogelijk. Om dit bezoek zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, heeft het ziekenhuis maatregelen genomen. Hoe jouw bezoek er uit komt te zien, lees je hier.

Als je binnenkort een afspraak hebt in het ziekenhuis, vraagt Alrijne je om vooraf de coronacheck in te vullen. Wat houdt deze check in? Op de dag van jouw afspraak dien je zelf onderstaande vragen door te nemen. Is het antwoord ‘ja’ op één of meer van deze vragen? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de polikliniek waar je een afspraak hebt.

  • Heeft u koorts?
  • Moet u hoesten?
  • Bent u verkouden? Denk aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • Bent u benauwd?
  • Heeft u plotseling verlies van smaak of reuk terwijl u niet verkouden bent?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen maand één of meer van deze klachten heeft gehad?

Kijk hier voor meer informatie over de coronacheck.

Veilig bezoek

Door de strikte scheiding tussen coronazorg en reguliere zorg, is het mogelijk om veilig het ziekenhuis te bezoeken. Het ziekenhuis is dus gewoon open voor iedereen die het nodig heeft. Een woordvoerder laat weten: “We zien dat er minder patiënten dan gebruikelijk zijn bij een aantal specialismen. Zo is er een flinke afname van oncologische patiënten. Wacht niet met klachten! Ga naar de huisarts of neem contact met ons op als je patiënt bij Alrijne bent. Dat geldt ook voor andere vormen van zorg zoals Cardiologie en Verloskunde. Bevallen kan ook nog steeds bij Alrijne.”

Screening en afstand houden  

Fysieke consulten vinden zoveel mogelijk plaats in Alrijne Leiden en Alrijne Alphen aan den Rijn. “Deze poliklinische locaties zijn er zoveel mogelijk op ingericht dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Zo is er bijvoorbeeld veel éénrichtingsverkeer op de locaties in Alphen aan den Rijn en Leiden en zijn er schermen bij de balies”, vertelt een woordvoerder. “Iedere patiënt, begeleider en bezoeker wordt bij de ingang van de ziekenhuislocaties gescreend op coronasymptomen. Bij binnenkomst vragen wij ook om je handen te desinfecteren.”

Andere maatregelen

Daarbij roept Alrijne op om zoveel mogelijk alleen naar jouw afspraak te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt verzocht om jouw begeleider in de auto te laten wachten. Als je voor een afspraak van een kind naar het ziekenhuis komt, mag er één begeleider mee. Voor kwetsbare ouderen en bijzondere situaties geldt een uitzondering.

Om drukte in de wachtkamers te voorkomen, word je verzocht om maximaal 10 minuten voor de afspraak bij de patiëntregistratie te zijn en maximaal 5 minuten van tevoren bij de balie van de polikliniek. Daarna kun je plaatsnemen in de wachtkamer. De wachtkamers zijn zo ingericht dat er tussen de wachtplaatsen 1,5 meter afstand is. Tijdschriften, kranten en folders zijn weggehaald en restaurants en koffieautomaten zijn gesloten.

Na jouw bezoek wordt je verzocht om direct te vertrekken.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.