Hoogheemraadschap van Rijnland

Hoogheemraadschap van Rijnland pakt dijk aan de Kortsteekterweg aan

Het Hoogheemraadschap van Rijnland werkt continu aan haar dijken. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat jij droge voeten houdt. Daarom zal Rijnland het aankomende jaar de dijk langs de Kortsteekterweg verbeteren.

De dijk langs de Oude Rijn, ter hoogte van de Kortsteekterweg is volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland aan vervanging toe. “Uit onderzoek bleek dat onder andere de regionale waterkering langs de Kortsteekterweg, Lindenhovestraat en Ziendeweg in Alphen aan den Rijn niet voldoet aan de vereiste veiligheidsnorm”, laat Rijnland weten.

Wat gaat Rijnland doen?

“Om de dijkverbetering te kunnen realiseren zal Rijnland over het overgrote deel, de as-lijn van de kering verplaatsen van de huidige locatie, het midden van het grondlichaam (de weg), naar de oeverlijn”, vervolgt het Hoogheemraadschap. Hier zal dan een damwandconstructie worden gerealiseerd die de belangen van zowel de dijk als de vaarweg borgt. Hierbij is een keuze uit verankerde en onverankerde damwandconstructies.

“Doordat de kering voornamelijk is afgekeurd op stabiliteit is enkel een oplossing in het ophogen van de weg niet mogelijk”, licht Rijnland toe. “Het steile binnentalud met een teensloot erlangs over bijna de gehele strekking, maakt de stabiliteitsopgave een uitdaging. Het glijvlak van de kering komt bijna over de gehele strekking in de teensloot uit. De kans bestaat dus dat de kering richting het binnentalud afschuift en de teensloot dichtdrukt.”

Doelstelling van Rijnland

Voor dit project heeft Rijnland enkele doelen:

  • Veilige keringen
  • Toekomstvaste keringen
  • Met waar mogelijk medegebruik

Begin 2023 zal worden begonnen met de werkzaamheden. Deze zullen tot het eerste kwartaal van 2024 duren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.