Hoogheemraadschap van Rijnland

Hoogheemraadschap van Rijnland pakt dijk aan de Kortsteekterweg aan

Het Hoogheemraadschap van Rijnland werkt continu aan haar dijken. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat jij droge voeten houdt. Daarom zal Rijnland het aankomende jaar de dijk langs de Kortsteekterweg verbeteren.

De dijk langs de Oude Rijn, ter hoogte van de Kortsteekterweg is volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland aan vervanging toe. “Uit onderzoek bleek dat onder andere de regionale waterkering langs de Kortsteekterweg, Lindenhovestraat en Ziendeweg in Alphen aan den Rijn niet voldoet aan de vereiste veiligheidsnorm”, laat Rijnland weten.

Wat gaat Rijnland doen?

“Om de dijkverbetering te kunnen realiseren zal Rijnland over het overgrote deel, de as-lijn van de kering verplaatsen van de huidige locatie, het midden van het grondlichaam (de weg), naar de oeverlijn”, vervolgt het Hoogheemraadschap. Hier zal dan een damwandconstructie worden gerealiseerd die de belangen van zowel de dijk als de vaarweg borgt. Hierbij is een keuze uit verankerde en onverankerde damwandconstructies.

“Doordat de kering voornamelijk is afgekeurd op stabiliteit is enkel een oplossing in het ophogen van de weg niet mogelijk”, licht Rijnland toe. “Het steile binnentalud met een teensloot erlangs over bijna de gehele strekking, maakt de stabiliteitsopgave een uitdaging. Het glijvlak van de kering komt bijna over de gehele strekking in de teensloot uit. De kans bestaat dus dat de kering richting het binnentalud afschuift en de teensloot dichtdrukt.”

Doelstelling van Rijnland

Voor dit project heeft Rijnland enkele doelen:

  • Veilige keringen
  • Toekomstvaste keringen
  • Met waar mogelijk medegebruik

Begin 2023 zal worden begonnen met de werkzaamheden. Deze zullen tot het eerste kwartaal van 2024 duren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.