Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

De huidige maatregelen golden eerst tot 6 april, maar zijn nu verlengd tot en met dinsdag 28 april. Rutte raadt aan om geen plannen te maken voor de meivakantie en in plaats daarvan zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook waarschuwt Rutte: "Na 28 april gaan we nog niet direct terug naar de normale situatie, maar houden we vast aan deze 'intelligente lockdown'. Maak daarom nog geen plannen voor na die periode. Door de maatregelen wordt de verspreiding beperkt, maar we zijn er nog lang niet." Volgens Rutte bestaat de kans dat deze maatregelen, of een deel van deze maatregelen, doorgetrokken worden tot na 28 april. Tot een week voor 28 april zal het kabinet bekendmaken of de maatregelen worden verlengd.

Het verbod op het houden van evenementen, zoals vastgelegd in de nieuwste noodverordening, geldt tot 1 juni. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.