Josh Walet
Advertorial Economie

Hulp bij belastingaangifte

Samen met de Driemaster, TOM in de Buurt en ’t Gilde Alphen aan den Rijn heeft Bibliotheek Rijn en Venen ook dit jaar weer belastingspreekuren georganiseerd. Vrijwilligers van de betrokken organisaties hebben samengewerkt om inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Kaag en Braassem zo goed mogelijk te ondersteunen bij de aangifte inkomstenbelasting van 2020.

Veel vragen

In de maanden maart, april en mei heeft het belastingspreekuur 133 telefonische afspraken behandeld met 83 deelnemers. Tijdens de telefonische spreekuren hebben ze inhoudelijke vragen beantwoord, aangiftes voorbereid en 6 aangiftes online begeleid. Van de 83 deelnemers zijn 34 deelnemers op locatie in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn geholpen en hebben ze 36 aangiftes gedaan. 5 deelnemers zijn geholpen tijdens de papierwinkel van TOM in de Buurt in Boskoop. In de genoemde periode waren de bibliotheekvestigingen gesloten en waren strikte coronamaatregelen noodzakelijk om een veilige omgeving te creëren. De bibliotheek is trots op dit resultaat en wil alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun flexibiliteit, inzet en feedback.

Extra belastingspreekuur

Er komen nog steeds vragen binnen over de aangifte inkomstenbelasting 2020. Daarom heeft Bibliotheek Rijn en Venen besloten een extra belastingspreekuur te organiseren op zondag 15 augustus in Alphen Centrum. Heb jij ook hulp nodig bij de belastingaangifte? Mail dan je vraag naar digitaal@bibliotheekrijnenvenen.nl onder vermelding van je naam en je telefoonnummer. Zij maken dan een afspraak met je voor het belastingspreekuur op 15 augustus.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Boosterprik

Vaccinaties en boosterprikken, allemaal prima. Als we dat corona maar zover onder controle krijgen dat we niet bij bosjes neervallen. Het lijkt erop dat dat gaat lukken. Spanje behandelt corona inmiddels als een griep en Diederik Gommers vindt dat wij dat ook moeten doen. Ik ben voor.

Politiek gisteren 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen gisteren 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven.