Josh Walet
Advertorial Economie

Hulp bij belastingaangifte

Samen met de Driemaster, TOM in de Buurt en ’t Gilde Alphen aan den Rijn heeft Bibliotheek Rijn en Venen ook dit jaar weer belastingspreekuren georganiseerd. Vrijwilligers van de betrokken organisaties hebben samengewerkt om inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Kaag en Braassem zo goed mogelijk te ondersteunen bij de aangifte inkomstenbelasting van 2020.

Veel vragen

In de maanden maart, april en mei heeft het belastingspreekuur 133 telefonische afspraken behandeld met 83 deelnemers. Tijdens de telefonische spreekuren hebben ze inhoudelijke vragen beantwoord, aangiftes voorbereid en 6 aangiftes online begeleid. Van de 83 deelnemers zijn 34 deelnemers op locatie in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn geholpen en hebben ze 36 aangiftes gedaan. 5 deelnemers zijn geholpen tijdens de papierwinkel van TOM in de Buurt in Boskoop. In de genoemde periode waren de bibliotheekvestigingen gesloten en waren strikte coronamaatregelen noodzakelijk om een veilige omgeving te creëren. De bibliotheek is trots op dit resultaat en wil alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun flexibiliteit, inzet en feedback.

Extra belastingspreekuur

Er komen nog steeds vragen binnen over de aangifte inkomstenbelasting 2020. Daarom heeft Bibliotheek Rijn en Venen besloten een extra belastingspreekuur te organiseren op zondag 15 augustus in Alphen Centrum. Heb jij ook hulp nodig bij de belastingaangifte? Mail dan je vraag naar digitaal@bibliotheekrijnenvenen.nl onder vermelding van je naam en je telefoonnummer. Zij maken dan een afspraak met je voor het belastingspreekuur op 15 augustus.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.